Házi tormáról mimndent!?
Üdv !
Házi tormát szeretnék csinálni mert a bolti az nagyon gyenge.Egy szer ettem vidéken házi reszelt tormát .Na az olyan volt hogy kín szenvedés volt megenni de nagyon jó vólt.Én is ilyet szeretnék csinálni.Csak nem tudom ,hogy hogy gondolom nem olyan egyszerű hogy lereszelem egykis ecet aztán annyi.Olyat is hallottam ,hogy leforázzák meg ilyenek ,hogy lesz a legjobb .Írjatok légyszives ötleteket!
Ja és hogy mennyi "nyers torma" kell 2-300 g -hoz?
Előre is köszönöm!
2-4 db nyers torma +
1-2 ek. ecet +
1 ek. kristálycukor +
1-2 csipet só +
1 csipet őrölt fehér bors Készítsünk cukros, őrölt borsos, ecetes vizet, kb fél litert. A tormákat megpucoljuk, lereszeljük. Forró vízben áztatjuk kb 10 másodpercig. Ezzel elvettük azt a nagyon csípős ízét. Öntsük le a vizet. Kóstoljuk meg. Ha jó csípős még, nem baj, mert ha üvegbe tesszük és ráöntjük a cukros ecetes vizet, az még lágyít az ízén. Lezárva, hűtőben tárolva kb fél nap és már fogyasztható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!