Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az eper-/szederfa (ki, hogy...

Az eper-/szederfa (ki, hogy ismeri) termését, pálinkafőzésen kívül, mire lehet még felhasználni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Unokatesóméknál a szederfán/eperfán rengeteg a gyümölcs, és az idén nagyon édes. Amennyire körbekérdezgettük, mindenki csak pálinkakészítésre tartja érdemesnek, vagy esetleg takarmánynak.

Ti szoktátok másra/máshoz is használni?


Köszi


2009. jún. 29. 15:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Leszedni és megenni.(gyümölcstorta??)
2009. jún. 29. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Megenni, befőttnek elrakni, gyümölcstorta tetejére gyümölcskocsonyával összekeverni. Ja és gyümilevesnek is tökéletes.
2009. jún. 29. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Lefagyaszthatod,befőttenk is jó,lekvárnak is.Ezekbe jó egy kis citromlé,jobb íze lesz tőle.És nem kell sok cukor hozzá.Recepteket kb.két hete sokan írtak itt.Keresd vissza.
2009. jún. 29. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!


Válaszaitokat köszönöm. Hááát, az már kiderült, hogy ezt a gyümölcsöt eléggé semmibe veszik. Mlg az alföldi rokonainkat is megkérdeztem, ahol sok terem belőle, de csak "legyintettek" rá. A fő érv az volt, hogy nincs különösebb zamata - mint pl.: a málnának, tüskétlenszedernek - csak édes. És ha lepottyan hamar romlik, és erjed.


Üdv!

2009. jún. 30. 13:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!