Az eper-/szederfa (ki, hogy ismeri) termését, pálinkafőzésen kívül, mire lehet még felhasználni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Unokatesóméknál a szederfán/eperfán rengeteg a gyümölcs, és az idén nagyon édes. Amennyire körbekérdezgettük, mindenki csak pálinkakészítésre tartja érdemesnek, vagy esetleg takarmánynak.
Ti szoktátok másra/máshoz is használni?
Köszi
2009. jún. 29. 15:04
1/4 anonim válasza:
Leszedni és megenni.(gyümölcstorta??)
2/4 anonim válasza:
Megenni, befőttnek elrakni, gyümölcstorta tetejére gyümölcskocsonyával összekeverni. Ja és gyümilevesnek is tökéletes.
3/4 anonim válasza:
Lefagyaszthatod,befőttenk is jó,lekvárnak is.Ezekbe jó egy kis citromlé,jobb íze lesz tőle.És nem kell sok cukor hozzá.Recepteket kb.két hete sokan írtak itt.Keresd vissza.
4/4 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Válaszaitokat köszönöm. Hááát, az már kiderült, hogy ezt a gyümölcsöt eléggé semmibe veszik. Mlg az alföldi rokonainkat is megkérdeztem, ahol sok terem belőle, de csak "legyintettek" rá. A fő érv az volt, hogy nincs különösebb zamata - mint pl.: a málnának, tüskétlenszedernek - csak édes. És ha lepottyan hamar romlik, és erjed.
Üdv!
2009. jún. 30. 13:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!