Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jó az az arány, ami a Dr....

Jó az az arány, ami a Dr. Oetker puding tasakján van?

Figyelt kérdés
Megpróbáltam úgy megcsinálni a pudingot, ahogy a tasakon láttam, de csak egy pacsmag lett belőle, alul leülepedett nyúlós masszával. Nem értek a pudingfőzéshez, de szeretném megtanulni. Segítsetek! 15/L
2012. máj. 25. 18:16
 1/8 anonim ***** válasza:
5 dl. tej, abból egy kicsit kiveszel, abban elkevered a puding port, egy kis cukorral, ha forr a tej, beleöntöd, és kavargatod addig, amíg be nem sűrűsödik. Nem nagy ördöngösség.
2012. máj. 25. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
8%
Én úgy szoktam csinálni, ahogy a tasakra rá van írva, de elég ciki, hogy 15 évesen még egy pudingot se tudsz főzni.
2012. máj. 25. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorold. Én is a tasakról tanultam meg. Most nincs előttem, de fejből megpróbálom.


1. Kimérsz fél liter tejet.


2. Ebből a fél liter tejből egy picikét egy külön tálkába öntesz, kb 1.5 decit (nem egészen egy pohárka víz).


3. Abba a tálkába, amibe a pici tejet külön öntötted beleszóród a tasak tartalmát és amennyi cukor jól esik (3-4 evőkanál). Ezt próbáld meg csomómentesen elkeverni és amíg forr a tej, közben is keverd meg sűrűn, hogy ne álljon össze (én egy kiskanállal szoktam)


4. Felteszed a tejet forralni (vigyázz, mert alattomos tud lenni). Kevergesd a tejet, hogy ne égjen le (úgyis le fog). Mikor már majdnem felhabzik (látni fogod) gyorsan húzd le a tűzről és a kis tálban lévő összekutyult dolgokat öntsd rá a felforrt tejre. Kicsit kavard el, majd mehet vissza az egész a tűzre. Kavarni kavarni folyamatosan kavarni kell, amíg puding szerű, sűrű masszát nem kapsz.


Majd hideg vízzel kiöblögetett tálkákba porciózhatod szét.



Biztos, hogy a fél litert jól mérted ki? Esetleg jól elkavartad a külön tálkában lévő cucmót csomómentesre?

2012. máj. 25. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
98%

2. válaszoló: az a ciki, hogy ennyire rosszindulatú vagy.


Szerintem becsülendő, hogy a kérdező 15 éves létére érdekli akár a puding főzés.

Voltál mostanában az utcán? Láttál fiatal lányokat?

2012. máj. 25. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
39%
Én mikróban szoktam csinálni. Kevés tejben cukorral simára keverem a pudingot. Ha forró a többi tej,óvatosan hozzákeverem a pudinghoz. Beteszem a mikróba,2 percenként megkeverem. Addig főzöm,amíg elég sűrű lesz.
2012. máj. 25. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 4 ek cukorral és egy kis tejjel csomómentesre keverem a port, majd hozzáöntöm a többi tejet (fél liter). Ezután tűzreteszem és folyamatosan kavargatva addig főzöm, míg besűrűsödik. Lényeg, hogy folyamatosan kevergesd :)
2012. máj. 25. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:

Önts tele tejjel egy fél literes poharat,keverj hozzá egy bögre kakaóport,egy kis olajjal,idd meg a kotyvalékot,és rá fogsz jönni,hogy a kutyának se kell ide már puding!😂


Na de viccet félretéve:


Keverj el 500ml tejben egy tasak p.port,3 ek cukrot,és főzd ,míg be nem sűrűsödik.👍😍😀😘😊☺

2017. nov. 30. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, öt év alatt azért sikerült megtanulnom pudingot főzni :D
2017. dec. 10. 01:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!