Igaz, hogy a nagyharcsának le kell nyúzni a bőrét?
hát a 4-5 kilósnak már olyan vastag a bőre, hogy jobban jársz, ha megnyúzod.
ha megeszed bajod nem lesz tőle, de sokkal kezelhetőbb a nyúzott harcsahús, és majd próbáld ki, hogy finomabb is:)
Az ikrával kapcsolatban van igazság benne:
"A márna ikrája mérgező, főleg ívási időszakban, fogyasztása nem ajánlott!"
azt senki nem is állította, hogy a harcsa bőre mérgező. egyszerűen vastag és nem finom már egy ekkora példányé...
de, ha Neked ízlik, váljék egészségedre:)
Azért is hagynám rajta a bőrét, mert akár főzöd, akár sütöd, a fincsi, omlós husikáját sütés-főzés közben egyben tartja, kevésbé esik szét. Max. ha valóban "rágós", kissé taplós íze lesz, akkor majd a tányér szélén hagyjátok a bőrét.
Majd azért, amikor eszitek, gondolj légyszi rám! :)))
A halászlé 5 hozzávalójával egyetértek. Szerintem is merényletnek minősül minden más bele, de hát kinek-kinek..
Az 5 kilós kölyökharcsa bőre még fogyasztható, de jelentősen egyszerűbb megnyúzni, mint homokkal lesikálni róla a nyálkát. Frissen megölve, két kombinált fogó segítségével egyszerűen (persze nem elsőre) kiugrasztható a bőréből.
A termetesebb, 30-50 kilós bajszikat már kötelező nyúzni, mert csak így távolítható el a bőre alatt lévő (nem kevés) zsír, ami ehetetlenné teszi az ételt.
Én ugyan nem vagyok "nagy halevő ember", de idestova 40 éve "üldözöm", és készítem a halakat.
Itt a szőke-Tisza partján is csak ezeket a hozzávalókat használjuk (persze mi az alaplét passzírozzuk sok-sok féle apró halból), és a többféle "nemes-halat" főzzük bele az alaplébe.
:D
Nekem a 2,5 - 3,0 kg-s halacska volt a legnagyobb (ez a "szatyor-méret",) ami eddig a szürke-bajszosból a kezemben járt. Ott még a bőre ehető volt, és csak itt-ott ült alatta egy kis hájréteg. Persze ezek a halak a Tiszában nőttek fel, és nem tenyészetben éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!