Jó csirkemell receptek?
Közepes hagymát apróra vágsz, olajon megpirítod egy kicsit, közben a csirkemellet kockára vágod, bele a hagymába, kicsit megkérgesíted. Megszórod kicsit sóval, borssal. 1 dl vizet hozzáöntesz, hagyod puhulni, majd utána 2 dl főzőtejszín. (Én a Lidl-ben szoktam venni főzőtejszínt, Pilos a neve azt hiszem, nagyon jó sűrű, és kicsit édeskés)
Közben megszórod bőségesen rozmaringgal, megkevered, nyomsz bele pár kanálnyi mustárt, majd törsz bele 2 fokhagymát. Ha kicsit besűrűsödik, akkor egy kis vizet még önthetsz hozzá.
26/F
Persze. Meg van olyan szakács, aki ha meghallja, hogy valaki csirke mellből akar valamit készíteni, már alapból azt kiabálja, hogy "az nem jó!" minthogy azt mondaná, hogy ő nem szereti.
Meg van olyan szakács is, aki állandóan a szakácskönyveket bújja, mert az anyutól, meg a nagyitól nem tanulta meg, hogy a csirkét hogyan lehet úgy elkészíteni, hogy az finom is legyen attól függően, hogy egy kicsit szárazabb hús, mint a többi része.
Én sem CSAK csirkemellet főzök. Sőt írtam is h nem a kedvencem de ugyan olyan rtemek ételeket tudok kihozni belőle mint bármi másból. Egy olyan emberrel is bármikor megetetem aki egyáltalán nincs oda a csirkehúsért. Pl a vőlegényemmel. Olyanokat főztem belőle h azt mondta rá h isteni.
Továbbra is azt mondom h nincs lehetetlen csak tehetetlen.
A magyar szakácsokkal meg ne példálózz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!