Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha a csoki annál finomabb,...

Ha a csoki annál finomabb, minél több kakaót tartalmaz, akkor a kakaómasszás csoki miért a gyenge minőségű csoki szinonimája?

Figyelt kérdés

Holott a kakaómassza kakakóvajat is tartalmaz, ami a tejcsokik fontosn alkotórésze.

[link]



2012. ápr. 7. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
A sok-kakaós csoki NEM finomabb, csak kevésbé hízlaló, meg egyesek szerint egészségesebb
2012. ápr. 7. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

a sok kakaós csoki finomabb...


a kakaómassza nem csoki


csokiba ugyanis kakaóvaj is kell

2012. ápr. 7. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát igen, a kakaómasszában a drága kakaóvajat margarinnal helyettesítik, ettől olyan legendásan silány minőségű.
2012. ápr. 7. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Utolsónak. Kösz. Amúgy tudom, hogy nem csoki, csak csokihelyettesítő anyag. És tényleg pocsék, nem szabadna árulni. Ócsó, ezért ezt veszik meg a gyereknek, pedig jobban járna egy kisebb, de drágább tejcsokival, nem beszélve arról, hogy azért viszonylag olcsó tejcsokit is ki lehet fogni a boltok polcain.

Szeretem a csokit, de a kakaómasszás csoki egy része nálam ment a kukába, más részéből csokimáz lett.

2012. ápr. 8. 19:39
 5/6 anonim válasza:
everitek a kakaomasszat a kakaos bevonoval! nem ugyanaz.
2013. márc. 13. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

ebből:

"Bizonyára sokan tapasztalták már azt a sokszor óriási különbséget, amely egy-egy csokoládéfigura ízében, állagában, illatában, küllemében tapasztalható. A húsvéti nyulak és télapók között akad nagyon olcsó (25-40 forintos) és meglehetősen drága (900-1200 forintos) példány is. Mi teszi őket ilyen különbözővé? Halbritter Mátyás, az Édességgyártók Szövetségének elnöke kifejtette, hogy alapvetően kétféle összetételű termék kerül napjainkban forgalomba. Az egyik a kakaóvajat tartalmazó, a másik a tejbevonóból (kakaós masszából) készült figura. Harminc évvel ezelőtt még nem volt bevonómasszás édesség, ez a fogyasztói társadalom terméke, és pusztán anyagi okok vezettek ahhoz a nyolcvanas évek derekán, hogy elkezdjék a "műtélapók" nagyüzemi gyártását.


Mi az a tejbevonó



Ha leveszünk a polcról egy csokoládéfigurát, és megnézzük a csomagoláson található összetételt, sok terméken olvashatjuk, hogy tejbevonó masszából készült. Mit is jelent ez? A bevonó masszában a kakaóvajat - amely a csokoládék összetételének felét alkotja - keményített növényi zsírral helyettesítik, ez legtöbbször pálmaolaj vagy kókuszolaj. Az összetételcsere folytán lényegesen alacsonyabb árfekvésben tud kikerülni a fogyasztókhoz. A bevonómasszát elsők között a Balaton szelet tetején és a linzerkarikán alkalmazták, napjainkra viszont már tömegesen elterjedt."

2013. márc. 13. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!