Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Teát hideg vízzel felöntöttem...

Teát hideg vízzel felöntöttem és elment az ize?

Figyelt kérdés
kb két deci vizbe tettem annyi édesitőt és filtert, amennyit egy literes kancsoba szoktam. mikor kiázott felöntöttem hideg vizzel. összekevertem de nem nagoyn éreztem a tea izt. vártam is vele picit, de semmit. ebben mit tudtam elrontani?
2012. márc. 21. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt rontottad el, hagy hideg vízzel öntötted fel. A teát mindig forró vízzel kell felönteni, mert így tudnak felszabadulni belőle az aromák.
2012. márc. 21. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
forró vizzel kell leönteni.
2012. márc. 21. 12:51
 3/6 A kérdező kommentje:
De forroban áztattam ki a filtereket. akartam magammal vinni, de ugye hosszabb idő mig kihül, meg meleg van, nem is akarok forro teákat inni már. a filter forroban ázott ki, majd édesitő, keverés, és utánna öntöttem fel.
2012. márc. 21. 12:51
 4/6 A kérdező kommentje:
de ezt beleirtam a kérdésbe is.
2012. márc. 21. 12:52
 5/6 anonim ***** válasza:

a válaszban pedig benne volt, hogyha felöntöd a kiázás után hideggel akkor elmegy az íze.

2deci vizben ahhoz,hogy kiázzon a több filter sokkal több idő kéne, mert telítődik az oldat.

2012. márc. 21. 12:53
 6/6 anonim válasza:

A hideg italba mindig több ízesítés kell, mint a forróba.

Én is szoktam a te módszereddel hideg (jeges) teát készíteni, és azt tapasztaltam, hogy több cukor/citrom/teafű kell bele, hogy hidegen érezd az ízét.

2012. márc. 21. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!