Mindenhol ilyen drága a tojás? Mi a véleményetek erről a nagy drágulásról?
Hiába veszel már tyúkot!
Mind el van korcsosítva, csak drága táppal tojnak sima házikossztal nem!
Én 6 éve próbálkoztam velük, táp nélkül ehetetlen volt a húsuk, olyan volt mint a gumi, a tojáshozam meg egy kalap szar volt, pedig több helyről lettek hozva a csirkék.
A 15 csirkét mind a kutyák ették meg.
Tegnap 10 db-os mélyalmos tojást láttam 700 Ft-ért a boltban, nem akartam hinni a szememnek, persze nemcsak a tojás lett iszonyú drága, szörnyűlködve nézem a boltokban az árakat, tea, kakakó, kávé, csokik, olaj, margarin, stb.
Ma a piacon a zöldségek árán is szörnyűlködtem, alig vettem valamit.
Nem baj az órabérek maradnak 500 forint környékén.
Még vagy úgy 8 évig minimum.
És az a leggázabb, hogy food recycling van.
Amit nem bírnak eladni tojásnak, abból lesz tészta, meg miegymás...
Mindenre van már kidolgozott 3 betűs előállítási hipertechnológia!
Ami persze űberfitt és aktireguláris!
Tudomásom szerint az EU adott valamennyi haladékot a ketrec-cserékre. Csakhogy az újságokban, tv-ben abban a percben bedobták, hogy ettől kezdve drágább lesz a tojás, no meg a csirkehús és egyebek.
A kereskedők (NEM A TERMELŐK!) rögtön rámozdultak, és 2 nap múlva már nálunk is nem 35,0 hanem 50,0 Ft lett a tojás. Pedig a ketrecek még nincsenek kicserélve! Azt ha jól emlékszem szeptemberig kell megoldani!
Másrészt húsvét előtt a korábbi években is mindig drágább volt a tojás, mivel egyrészt ilyenkor nagyobb a kereslet, másrészt ez az a "holtszezon" vagy minek nevezzem, amikor a tyúkok valóban kevesebbet tojnak.
A rossebet érdekli a paradicsom 600 ft-os ára, régen sem ettünk télen paradicsomot, a primőr is talán májusban volt, de az is luxuskategória volt anno is. azt vettük, ettük, aminek szezonja volt.
a tojás mindig is alapvető élelmiszer volt, nem luxuscikk.
most egyen meg egy jó étvágyú ember 8 tojásból rántottát...
régen úgy kezdődött egy süti recept " végy elő tíz tojást",mégis tudtak eleink sütni- főzni, nem épp a tojás volt a megfizethetetlen.
persze akkor többen tartottak maguk is tojótyúkot,de
a boltban, piacon is nagyjából hasonló áron lehetet kapni
aki csak ott jutott hozzá.
majd, ha a túltermeléstől rájuk rohad, akkor majd nagykegyesen akciózzák.
és megjegyzem halkan, a tojástermelők is kamuznak, nemcsak a kereskedők.
Undorító lassú népirtás folyik itt, úgy hogy el lehetetlenítik az életet.
Egekben a közlekedés ára, akár autó, akár tömegközlekedés, ki kell fizetned, hogy bejuss a munkahelyedre, aztán egyél minőségi kajákat... Miből is?
A magyar emberek többsége minőségi éhező, de lassan mennyiségivé válik ilyen árak mellett.
Azon se lepődnék meg, ha nyáron jönne a 100Ft-os tojás....
Tök mindegy ki ül a kakasülőn, úgyis mi átlag emberek szívjuk meg...
Szánalmas már ez a tojás ár. Pont ma vásároltunk be, majdnem eldobtam az agyam h 480 Ft 10 db tojás, ami ráadásul még M-es méret sincs meg.
Eddig egy parkolóban vettük a tojást, egy őstermelő árulta, szép L-XL méretű tojásokat árult 32 Ft-ért. Múlt héten a közterület felügyelők elzavarták, azzal a címszóval h tilos ott árulnia, és feljelentik ha nem megy el. Hozzáteszem 2 éve árult már ott.
Nevetséges ez a ketrec téma is. Jó h nem kell minden csirkének külön lcd tv, meg muzsika szó, meg reggeli-esti meleg fürdő.
10 éve már családi válság volt nálunk mikor a tojás elérte a 11 FT-ot. Most meg...
Autózni nem lehet, mert 500 lassan 1 liter üzemanyag, tojást nem lehet venni,mert húsvétra min. 60 Ft lesz. Persze ebből jön az h drágul a kenyér, a tészta, és minden más is. Érdekes mód ha olcsóbb lesz az üzemanyag, vagy lejjebb megy az euró ára, akkor sem megy lejjebb a termékeké. Mindig csak felfele.
Én elhiszem h egy politikus az összecsalt havi több milliójából meg tudja ezeket venni, főleg h 8 féle támogatást kapnak még a fizetésük mellé.
Sajnos újra aktuális lett a tojásár kérdés.
Felhasználják a tavaszi külföldi tojásmizériát, és most is az egekbe mennek az árak.Akkor maga a Tojás Terméktanács elnöke nyilatkozta, (cinikusan ), hogy ebből a hazai termelők fognak majd jól kijönni.
Semmi más nem indokolná az áremelést, mint maga a természet, hogy a hideg közeledtével/beálltával kevesebbet tojnak a tyúkok.
Ennek ellenére, most a napokban 550 ft-ért vettünk 10 db M-es tojást valamelyik marketben.
Erre nyilván a kistermelők is felemelik, sőt 60 ft-ot is elkérnek már a tojásért.
Nem fogják az emberek tálcaszám venni a tojást, és, ha majd valóban rájukrohad, akkor talán észbekapnak.
Persze tudják, jönnek az ünnepek, az ember kénytelen lesz megvenni akármennyiért is. Egy darabig...
Fura, hogy egy több. mint ötéves kérdés most 2017-ben is aktuálissá vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!