Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mindenhol ilyen drága a...

Mindenhol ilyen drága a tojás? Mi a véleményetek erről a nagy drágulásról?

Figyelt kérdés
2012. márc. 14. 15:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

Hiába veszel már tyúkot!

Mind el van korcsosítva, csak drága táppal tojnak sima házikossztal nem!

Én 6 éve próbálkoztam velük, táp nélkül ehetetlen volt a húsuk, olyan volt mint a gumi, a tojáshozam meg egy kalap szar volt, pedig több helyről lettek hozva a csirkék.

A 15 csirkét mind a kutyák ették meg.

2012. márc. 14. 15:38
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap 10 db-os mélyalmos tojást láttam 700 Ft-ért a boltban, nem akartam hinni a szememnek, persze nemcsak a tojás lett iszonyú drága, szörnyűlködve nézem a boltokban az árakat, tea, kakakó, kávé, csokik, olaj, margarin, stb.

Ma a piacon a zöldségek árán is szörnyűlködtem, alig vettem valamit.

2012. márc. 14. 15:39
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj az órabérek maradnak 500 forint környékén.

Még vagy úgy 8 évig minimum.

2012. márc. 14. 15:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

És az a leggázabb, hogy food recycling van.

Amit nem bírnak eladni tojásnak, abból lesz tészta, meg miegymás...

Mindenre van már kidolgozott 3 betűs előállítási hipertechnológia!

Ami persze űberfitt és aktireguláris!

2012. márc. 14. 15:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudomásom szerint az EU adott valamennyi haladékot a ketrec-cserékre. Csakhogy az újságokban, tv-ben abban a percben bedobták, hogy ettől kezdve drágább lesz a tojás, no meg a csirkehús és egyebek.

A kereskedők (NEM A TERMELŐK!) rögtön rámozdultak, és 2 nap múlva már nálunk is nem 35,0 hanem 50,0 Ft lett a tojás. Pedig a ketrecek még nincsenek kicserélve! Azt ha jól emlékszem szeptemberig kell megoldani!

Másrészt húsvét előtt a korábbi években is mindig drágább volt a tojás, mivel egyrészt ilyenkor nagyobb a kereslet, másrészt ez az a "holtszezon" vagy minek nevezzem, amikor a tyúkok valóban kevesebbet tojnak.

2012. márc. 14. 16:09
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A rossebet érdekli a paradicsom 600 ft-os ára, régen sem ettünk télen paradicsomot, a primőr is talán májusban volt, de az is luxuskategória volt anno is. azt vettük, ettük, aminek szezonja volt.

a tojás mindig is alapvető élelmiszer volt, nem luxuscikk.

most egyen meg egy jó étvágyú ember 8 tojásból rántottát...

régen úgy kezdődött egy süti recept " végy elő tíz tojást",mégis tudtak eleink sütni- főzni, nem épp a tojás volt a megfizethetetlen.

persze akkor többen tartottak maguk is tojótyúkot,de

a boltban, piacon is nagyjából hasonló áron lehetet kapni

aki csak ott jutott hozzá.

majd, ha a túltermeléstől rájuk rohad, akkor majd nagykegyesen akciózzák.

és megjegyzem halkan, a tojástermelők is kamuznak, nemcsak a kereskedők.

2012. márc. 14. 16:31
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Undorító lassú népirtás folyik itt, úgy hogy el lehetetlenítik az életet.

Egekben a közlekedés ára, akár autó, akár tömegközlekedés, ki kell fizetned, hogy bejuss a munkahelyedre, aztán egyél minőségi kajákat... Miből is?

A magyar emberek többsége minőségi éhező, de lassan mennyiségivé válik ilyen árak mellett.

Azon se lepődnék meg, ha nyáron jönne a 100Ft-os tojás....

Tök mindegy ki ül a kakasülőn, úgyis mi átlag emberek szívjuk meg...

2012. márc. 14. 17:35
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szánalmas már ez a tojás ár. Pont ma vásároltunk be, majdnem eldobtam az agyam h 480 Ft 10 db tojás, ami ráadásul még M-es méret sincs meg.

Eddig egy parkolóban vettük a tojást, egy őstermelő árulta, szép L-XL méretű tojásokat árult 32 Ft-ért. Múlt héten a közterület felügyelők elzavarták, azzal a címszóval h tilos ott árulnia, és feljelentik ha nem megy el. Hozzáteszem 2 éve árult már ott.

Nevetséges ez a ketrec téma is. Jó h nem kell minden csirkének külön lcd tv, meg muzsika szó, meg reggeli-esti meleg fürdő.

10 éve már családi válság volt nálunk mikor a tojás elérte a 11 FT-ot. Most meg...

Autózni nem lehet, mert 500 lassan 1 liter üzemanyag, tojást nem lehet venni,mert húsvétra min. 60 Ft lesz. Persze ebből jön az h drágul a kenyér, a tészta, és minden más is. Érdekes mód ha olcsóbb lesz az üzemanyag, vagy lejjebb megy az euró ára, akkor sem megy lejjebb a termékeké. Mindig csak felfele.

Én elhiszem h egy politikus az összecsalt havi több milliójából meg tudja ezeket venni, főleg h 8 féle támogatást kapnak még a fizetésük mellé.

2012. márc. 14. 19:06
 19/20 anonim válasza:
olyan tyúkot vegyetek amik a lehető legközelebb állnak a természethez ők fognak tojni ezerrel mindenféle táp nélkül... nekem speciel holland törpetyúkjaim vannak 1 ilyen kis tyúk kb 150-200 db tojást tojik egy évben mindenféle táp nélkül igaz a tojás az kisebb de én igazából dísznek tartom őket olyanok nekem mint másnak a kutya meg a macska aranyos kis könnyen kézhez szoktatható állatkát... simán veteményes kertben is lehet őket tartani nem kaparnak ki semmit a bogarakat viszont megeszik
2017. nov. 21. 16:21
 20/20 anonim ***** válasza:

Sajnos újra aktuális lett a tojásár kérdés.

Felhasználják a tavaszi külföldi tojásmizériát, és most is az egekbe mennek az árak.Akkor maga a Tojás Terméktanács elnöke nyilatkozta, (cinikusan ), hogy ebből a hazai termelők fognak majd jól kijönni.

Semmi más nem indokolná az áremelést, mint maga a természet, hogy a hideg közeledtével/beálltával kevesebbet tojnak a tyúkok.

Ennek ellenére, most a napokban 550 ft-ért vettünk 10 db M-es tojást valamelyik marketben.

Erre nyilván a kistermelők is felemelik, sőt 60 ft-ot is elkérnek már a tojásért.

Nem fogják az emberek tálcaszám venni a tojást, és, ha majd valóban rájukrohad, akkor talán észbekapnak.

Persze tudják, jönnek az ünnepek, az ember kénytelen lesz megvenni akármennyiért is. Egy darabig...

Fura, hogy egy több. mint ötéves kérdés most 2017-ben is aktuálissá vált.

2017. nov. 21. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!