Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért mondják hogy olajban...

Miért mondják hogy olajban sütni egészségtelen? Vagy ez csak a sokat használt olajra igaz?

Figyelt kérdés

Hány alkalom után egészségtelen benne sütni és meddig egészséges?


Az biztos hogy jobb a zsírnál hisz növényi eredetű.



2012. márc. 7. 21:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Érdekes, szerintem meg semmi sem hizlal, ha nem mértéktelenül eszünk, és nem viszünk be több kalóriát a napi szükségletből, bármiből is tevődik össze az a kalóriamennyiség. Zsírral főzök, szalonnát, kolbászt, stb. is eszünk gyakran, mégis vékonyak vagyunk, mert nem kell fél kiló kenyeret megenni egy nap fél kiló kolbásszal, hanem mondjuk csak egy szelet kenyeret egy kis kolbásszal.
2012. márc. 10. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

Alapvetően azért mondják, mert a kaja megszívja magát olajjal, és így jóval hizlalóbb lesz, mintha pl. grilleznél. Ha csak ezt a részét nézed, akkor tök mindegy, mert ha zsírban sütsz, akkor is megszívja magát a hús, a krumpli.


Az is igaz, hogy minél többször sütsz az olajban, és a zsírban is (!!), annál inkább "megég", még akkor is, ha nem látszik rajta (mert nem fog elszenesedni). Minél többször használod, annál több benne a rákkeltő anyag.

Én egyáltalán nem használom fel kétszer az olajat. Kevés olajat használok, így semmi, vagy csak kevés kerül kidobásra. Régebben olajban sütöttem a sült krumplit, akkor max. 3-szor használtam fel az olajat. Most már Actifry-ban sütöm, ott nincs maradék olaj, nem kell kidobni és nem kell többször használni, ráadásul kevesebbet szív be krumpli.


Azt már írták, hogy olívaolajban is lehet sütni, csak nem extra szűzben. Azt mondják, egészségesebb, mint a napraforgó - ezt nem tudom.

Azt viszont igen, hogy a paleósok lelkesen hirdetik, hogy a zsír milyen egészséges. Nos... én azért inkább hiszek a szakembereknek (a kardiológusoknak!!!!), mint egy bölcsészből táplálkozási szakértővé előlépett embernek. És az orvosok egybehangzóan állítják, hogy a zsír sokkal egészségtelenebb, mint az olaj, hosszú távon sokkal nagyobb problémákat okozhat (koleszterin, magas vérnyomás stb.).


De szeretném hangsúlyozni, hogy mindenki a saját egészségéért felelős, azzal gazdálkodik, és joga van úgy tönkretenni, ahogy akarja. Aki zsírral akarja, tegye zsírral, aki akarja, az meg olajjal. :)

2012. márc. 11. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!