Van olyan kókusztekercs recept, amibe nem kell olyan töménytelen mennyiségű margarin?
Kókusztekercs - sütés nélkül recept
Hozzávalók:
30 dkg darált keksz
2 kanál kakaó
1-2 kanál rum
10 dkg porcukor
kb. 2 dl tej
A krémhez:
10 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
+ 5 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk - 2 tekercs lesz. Zsírpapíron vagy szilikonlapon a maradék kókuszreszelékkel kinyújtjuk - alul felül szórjuk - 3-5 mm vastagra. Megkenjük a fele krémmel, és a papír segítségével feltekerjük. Kókuszban meghempergetjük, hűtőben pihentetjük, majd tálaláskor 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk.
nekem ez van meg,ez nem túl vajas
Kókusz tekercs
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 margarin, 3 tojás, 3 dkg élesztő, 1 dl tej
Krém:
3 tojásfehérje, 35 dkg cukor, 1 kávéskanál ecet, 1 csomag kókuszreszelék
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzágyúrjuk a liszthez, margarinhoz, tojáshoz, majd 4 cipót osztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral, ecettel habosra verjük, belekeverjük a kókuszreszeléket. A cipókat kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel, feltekerjük és vizes késsel felszeleteljük. Zsírozott, lisztezett tespibe aranybarnára sütjük.
Hozzávalók:
(1 tekercshez)
30 dkg háztartási keksz (lehet darált is)
25 dkg porcukor
2 evőkanál keserű kakaópor
néhány csepp rum aroma
tej (amennyit a keksz felvesz)
10 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
tej
Elkészítés:
A 30 dkg háztartási kekszet diódarálón megdaráljuk (lehet darált kekszet is venni, de ha mi daráljuk, finomabb lesz :-) ). Hozzáadunk 10 dkg porcukrot (ez is finomabb, ha kristálycukrot kávédarálón porrá őrlünk), 2 evőkanál kakaóport. Ezeket egyenletesen elkeverjük, néhány csepp rumaromával meglocsoljuk, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. (Vigyázni kell, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Éppen jól nyújthatónak kell lennie.)
Ha ezzel megvagyunk, elkészítjük a krémet. Ehhez 10 dkg vajat 15 dkg porcukorral és 5 dkg kókuszreszelékkel kikeverünk. Ha kész, a kakaós masszát kinyújtjuk. Én mindig úgy szoktam, hogy két fólia réteg (folpack; frissen tartó fólia) között nyújtom ki, így könnyű lesz feltekerni és még a gyúródeszka, nyújtófa is tiszta marad :-) ) Egyenletesen rákenjük a kókuszos krémet, majd szorosan feltekerjük. A két végét betömködjük, megformázzuk, mint a bejglinél, és megszórjuk a maradék kókusszal. Hűtőszekrényben megdermesztjük. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Kókusztekercset miért csinálod recept alapján? :S
Azt rakhatsz bele, amit csak akarsz, pl. a margarint helyettesítheted meggybefőtt levével, lekvárral, vagy kávéval is.
Szia!
Nekem az alábbi kókusztekercs recept vált be:
Tészta:
30 dkg darált keksz
folyt :D
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2-3 dkg kakaópor
2 dl meleg tej
Töltelék:
3 dl tej
1 tojás
1 vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A tésztához a por alapanyagokat összekeverem, majd a meleg tejjel összedolgozom.
A töltelék főzött krém, így nem érződik ki a vaj íze. (Ez egy módosított változata a kakaós főzött krémnek.)
A tejbe beleteszem az egész tojást, és a pudingport, majd addig melegítem-főzöm, míg meg nem szilárdul, majd kihűtöm. (Nem baj, ha kicsit csomós lesz, mert robotgéppel ki lehet keverni simára)
A vajat a porcukorral habosra keverem ki, majd a kihűlt masszát alaposan beledolgozom. Hozzáadom a kókuszreszeléket is. (Én ezt robotgéppel szoktam készíteni.) Ezzel megtöltöm a kinyújtott tésztát, majd feltekerem. A kész sütit kókuszreszelékbe hempergetem, majd hűtőbe teszem legalább 1 órán át.
Ezek után felszeletelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!