Így sikerülni fog a sajt elkészítése?
Itthon szeretnék sajtot készíteni, nincs semmiféle pincém :)
Ilyen receptet találtam, nem tudom mennyire megbízható: A 2 liter tejhez egy 3 literes fazékban adjunk 7 dkg sót, majd tegyük tûzre és állandó kevergetés mellett fõzzük 25 percig. Utána levesszük a tûzrõl, beleöntünk 0,5 dl 10%-os ételecetet. A túrósodás mértékétõl függõen hozzáadhatunk még egy evõkanál ecetet, míg optimális állagú lesz. Ezután 15 percig állni hagyjuk, hogy hûljön és túrósodjon.
Ezután az egészet beleöntjük egy felfüggesztett (madzaggal szögre akasztott), csúcsos vászonzacskóba (konyharuhából lehet varrni). Hagyjuk a savót lecsurogni, idõnként megrázzuk és megnyomkodjuk, hogy tömörödjön. Ettõl a sajt rugalmas állományú lesz. Utána állni hagyjuk 1-2 napig.
Ebből valami sajtnak látszó dolog lesz, de nem sajt.
A tejet először sajtkultúrával kell beoltani -természetesen házi tejre gondolok, nem boltira- utána tejoltóval beoltani, vagdosni, mosni csepegtetni, préselni stb. Elég rumlis, de megéri, mert nagyon jó sajtot lehet csinálni kis odafigyeléssel.
Ha írsz egy privátot, tutti receptet küldök holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!