Thatos kérdése:
Mi a rák hajától kékül meg a fokhagyma?
Figyelt kérdés
Részeges karajt csináltam, az utolsó lépésben megszórtam apróra vágott fokhagymával, és nyakon öntöttem némi fehér borral. A bor is és a fokhagyma is házi termék, semmiféle E-akármit nem tartalmaz. A tálaláskor viszont a fokhagyma-darabkák élénk türkizzöld szinben pompáztak (kb. olyanban, mint a nikkel-szulfát), a vendégek legnagyobb megdöbbenésére. Tudja valaki, mi a fenétől?2012. febr. 18. 22:01
2/6 anonim válasza:
Igen,a bor indikátorként működik.És ez teljesen természetes,nem kell hozzá semmilyen mesterséges anyag. A vöröskáposzta is megkékül,ha víz éri.Vannak természetben,spontán lejátszódó vegyi folyamatok.
3/6 anonim válasza:
Én is tapasztaltam ezt, mikor lángos sütöttem és fokhagymás löttyöt csináltam :)
4/6 anonim válasza:
Hát a rák hajától. Egyébként meg a bortól.
5/6 doboszoli válasza:
A már hajtásnak indult fokhagyma szokott megzúzva ilyen színt produkálni. Nem kell, hogy látható hajtása legyen, elég ha belül elindul a biológiai folyamat.
Az esztétikai hibán kívül semmi más hatása nincs.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönet a válaszokért! E szerint nem én vittem túlzásba a bor minőség ellenőrzését, inkább az a vénasszony, aki félreérthetetlen célzásokat tett arra, hogy kék fokhagymával akarom őt megmérgezni (nyilván összetévesztette a földimogyoró-penésszel). Ami pedig a bort illeti, ezek után pH-papir helyett is fogom alkalmazni (csak tudnám, hogy pontosan mit lehet vele kimutatni)!
Sorry, hülye vagyok, hiszen irtátok: azt, hogy a fokhagyma elkezdett csirázni!
2012. febr. 19. 09:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!