A beszáradt őszibaracklének miért van búza szaga?
Figyelt kérdés
Többször előfordult már velem, hogy dobozos őszibaracklét ittam, majd a poharat az asztalon felejtettem. A nedvesség elpárolgott, és csak a beszáradt rostok maradtak a pohár alján. Mikor megszagoltam éreztem, hogy pont olyan szaga van, mint a learatott, kicsépelt, és raktárban tárolt búzának. Hogyan lehetséges ez? Remélem nem búzából készül őszibarack helyett???2012. febr. 17. 23:27
1/5 anonim válasza:
Az őszibarack illatát adó vegyület elpárolog a beszáradáskor mivel illékony.Amig kolloidban van mintahogy a legtöbb gyümölcsillatot adó vegyület addig kötődik a kolloidhoz amikor elpárolog a kolloidot fenntartó folyadék a víz, az illékony vegyület is elpárolog.
2/5 anonim válasza:
Ja és biokémikus vagyok tehát nem feltételezés amit írtam.Ha a narancshéj megszárad annak is elmegy a szaga mert a héjban levő illóolaj is elpárolog.
3/5 anonim válasza:
De ha kettétöröd a narancshéjat újra érezheted a narancs illatot ;)
4/5 anonim válasza:
3-as! az meg azért van mert a száradásnál bezáródik egy kevés illóolaj a belsejébe mivel először a felületből párolog el
5/5 anonim válasza:
Tudom, én ezt csak úgy megemlítettem. :)
Jövő héten pedig venni fogok őszib. levet és majd hagyok egy keveset a pohár aljára száradni, mert már kíváncsi vagyok az illatára. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!