Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért fáj ha káposzta/retek...

Miért fáj ha káposzta/retek evés után vizet iszunk?

Figyelt kérdés

Gondolom mindenki számára ismerős érzés, hogyha sok retket vagy káposztát eszik, majd vizet iszik rá, akkor elég erős csípést/marást érez a szájában. Szénsavas ásványvíznél még rosszabb a helyzet. Lehet hogy egyéb zöldségeknél is előfordul, de most csak ez jutott eszembe.

A jelenség biológiai, és kémiai magyarázata érdekelne.


2009. jún. 3. 07:52
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hm nekem retektöl és káposztátol nincs semmi bajom.

Nekem az ananász csípi ki a számat.

2009. jún. 3. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


A retekben igen sok C-vitamin van, ezenkívül jelentős A- és B-vitamint, káliumot, foszfort és sok más nyomelemet is tartalmaz. Mustárolaj-glikozidjai antibakteriális és gombaölő hatásúak, így kiválóan alkalmas a megfázás és cseppfertőzések megelőzésére.

Gondolom, hogy a mustárolaj miatt érezhetsz csípős ízt a szádban, pláne, ha vizet iszol rá.


Üdv!

2009. jún. 3. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!