Minden méz besűrűsödik egy idő után?
Csak az igazi méz sűrűsödik be. Gondolom vegyes virág mézről van szó és nem akácról. Ha a boltban látsz mézet és az alján "leűll" a cukor, akkor nem igazi mézről van szó, mert a hozzáadott kristálycukor válik ki.
Ezt a méz besűrűsödés dolgot a méhészek most már meg tudják oldani: tesznek bele sűrűsödést gátló vegyszert.
Így tehát vehetsz méhésztől olyan mézet is ami nem fog besűrűsödni soha.
Szóval, csak megbízható helyről venni!
A méz viasztartalmától függ - azaz, hogy milyen virágból gyűjtetett.
Állítsd melegvizes lábaskába, és lassan! melegítsd! Ne forrald, mert azzal veszítene az értékéből. Mikróval is megolvasztható, de az sem használ neki.
A méz ikrásodása természetes jelenség,ettől ugyanolyan"jó"! Csak nem csöpög.
Minden méz besűrűsödik egy idő után, általában a vegyes virágméz az akár 1-2-hét után besűrűsödik, míg az akác méz akár évekig, sőt 10-15-évig is folyékony maradhat, de van amikor még az akác is besűrűsödik de az sokkal hosszabb folyamat. Az igazi méz sűrűsödik be, az az igazi méz. Általában a méz folyékony halmazállapotú, de idővel fokozatosan elkezd sűrűsödni és cukrosodni. Persze nem mindegyik fajta méz sűrűsödik egyformán gyorsan. Például az akácméz az egyik legkésőbb sűrűsödő fajtája a méznek, ez marad a legtovább folyékony.
Ha háztól veszed az általában jobb és olcsóbb mint a boltban lévők. Bár van olyan bolt is akik ugyan úgy házi mézet nagy tételben felvásárolják és azt adják el a boltokban.
Nekem a párom és szülei, családjuk méhészkednek. Innen tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!