Megeszitek a cseresznyét anélkül, hogy megnézzétek van-e benne kukac?
nah ez a barna trutyis nem kellett volna a végére :P egyre inkább aggódok! :D
Nem nézem meg én sem :) Pedig én vegetáriánus vagyok, de imádom a cseresznyét, és inkább kukac (amiről nem tudok, mert nem látom, tehát nincs:D), mint a sok permetlé.
Attól függ, mikor.
Szezon elején nem nézem meg, max akkor, amikor már teleettem magam cseresznyével és van erőm válogatni.
Szezon közepétől, amikor már nem akkora nagy újság, akkor már nézegetem. Megnézem kívülről, ha gyanús, akkor szétszedem.
Én ettem már málnában poloskát, nah, az borzasztóbb volt, mint a kukacos cseresznye...
Szia!
"Amiről nem tudok, az nem is fáj" elvet követve, nem szoktam megnézni. Pláne, ha egyből a fáról szedem, és úgy eszem.
Ha kapok, vagy veszek gyorsan megmosom, lecsepegtetem és már eszem is. (Természetesen, ez a szép, kívánatos szemekre vonatkozik.)
Képzeljétek, az anyukám - gyerekkora óta - úgy eszi, hogy a magot sem köpi ki. Lenyeli azt is. Azt mondja, még nem maradt benne egy sem... :)
Erről ennyit!
Üdv!
Én gyerekkoromban mindig megettem. Ültem a fán, aztán levettem és ettem mindent a kertünkben. Meg se mostam.
Most már nem is eszek cseresznyét, mert kikészülök az ilyen kukacoktól.
Egyszer anyukám csinált sütit. Előtte vízbe áztatta a a cseresznyét. Egy hatalmas lavórba, szóval gondolhatjátok abból mennyi kukac jött ki és némelyik benneragadt! Tiszta fehér volt a víz, én sikítoztam vagy 10 percig XD
Szörnyű volt, nem bírom az ilyesmit.
És valóban amikor barna belül az undorító, baracknál is így van.
Ha eszek cseresznyét akkor megmosom őket majd berakom egy tálba. Aztán elő egy másik tálat és abba csak azt teszem amit szétszedtem kimagoztam és ha van benne kukac azt kirakom aztán mégegyszer leöblítem vízzel. Szóval ha van egy marék cseresznye akkor azt olyan 1,5 órán keresztül tisztítom aztán megeszem és kb. ennyi mert nincs erőm ezt többször megcsinálni úgyhogy csoda ha évente 1szer eszek cseresznyét, pedig amúgy én is szeretem. Vagyis régen szerettem amikor még nem tudtam, hogy ilyesmi van.
Tudom, hülye vagyok hiszen régen mennyit megettem belőle, de egyszerűen azt nem bírom elviselni, ha a házba behozzák szóval én már nem igen eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!