Szakácskönyv? Olyan szakácskönyv érdekelne amiben rengeteg minden benne van.
Ismerősnek ez van: [link]
Én ezt fogom megvenni,ha eljutok könyvesboltba: [link]
Ebben minden van:) S tényleg úgy irja le mind2,hogy ezt csináld azt majd megkevered.. Mintha ott állna melletted és mondaná valaki. Van egy a neten,valamelyik dvd-men rajta van. Nagy erdélyi szakácskönyv.Több ezer isten recepttel.
Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve
Modern recepteket nem találsz benne, csak klasszikus ételeket és süteményeket. Valamint érdekes cikket, írásokat (pl végigveszi az egész év hagyományos ételeit, italait)
Régi könyv, a leghamarabb szerintem antikváriumban találhatómeg
Nekem a Horváth Ilona szakácskönyv van meg:
Nagyon szeretem, sok-sok recept van benne, konyhai / főzési tanácsok, tippek stb. Szerintem ez egy kezdő és gyakorlott háziasszonynak egyaránt szuper.
én is a Horváth Ilonát ajánlom. hiába a net, a konyhában jó ha kéznél van egy jó szakácskönyv, amit csak fel kell lapozni. ha újat sütünk főzünk, nem mindegy, hogy mellettünk nyitva van, vagy lisztes kézzel szaladgálunk a géphez, hogy is van tovább?....:))ha pedig kinyomtatjuk, megint ott vagyunk, hogy dobozszám áll a kinyomtatott recept, amit aztán lehet kotorászni, válogatni.
szóval kell legalább egy jó szakácskönyv mindenkinek
Az édesanyámtól tanultakon kívül én is Horváth Ilonát használtam.
Azért is jó a könyv, mert azt ki tudod vinni magaddal a konyhába, míg a számítógép nem biztos, hogy mindenkor "kéznél van".
A Horváth Ilona szakácskönyv szerintem is jó, és árban is korrekt. Ez egy alap szakácskönyv, ami minden konyhába kell. Alap, hagyományos ételek, és elkészítésük van benne. Kb 450 oldal, tematikusan rendezve. Én nagyon sokat használtam amikor elkezdtem rendszeresen főzni 3-4 éve. Abszolút jól használható, biztosan bevált ételek vannak benne, és hagyományos ízkombináció. Levesektől a befőzésig, sütikig, még cukorka készítés is, húsok előkészítéséről, fényképpel a marha, sertés "felosztásáig", hogy melyik hús honnan van az állatból, melyik részt hogy érdemes elkészíteni, habarás, rántás, töltés........
Ha egy szakácskönyvem lehetne, akkor ezt választanám, sokszor előkapom a mai napig, ha valami nem jut eszembe.
Extrább receptekhez pedig ott a net, ha nincs pénzed drága szakácskönyvekre. De egyébként nekem elég sok szakácskönyvem van, és sajnos azt tapasztalom, hogy sokszor olyan kificamodott ízléssel készítik az ételeket benne, hogy egyáltalán nem lesznek ízletesek. A neten pedig sokszor véleményt is olvashatsz a receptről, és látod, hogy érdemes e kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!