Másnál is sokallja a kiadást az a férj aki nem jár vásárolni?
Már hónap eleje mindig megjegyzés van arra hogy sokat költök.
Holott semmi fölöslegest nem veszek, csak ami az épp az napi kajához kell meg tisztitószert.Nem veszek, üditőt, nasit semmi ilyesmit.
Mégis mindig megkapom hogy egy heti főzni való árát elköltöm.
Igen !!! de ez csak addig volt igy amig nem jött el velem vásárolni.
Nekem azóta nem mondja : Az alábbi modszerel vezetem rá mondtam neki ,hogy üljünk le és csináljunk vagy 1 hetes vagy kéthetes menü tervet . Mondja meg miket szeretne enni :Őssze írtuk 2 hétre a menüt ő is mondta,hogy miket szeretne enni. Fogtuk a listát irány a multi. Amikor aző ételeire került a sor akkor értette meg ,hogy mi mennyibe kerül. Azóta nincs vita ...
Köszönöm a válaszokat!Én is mondtam már sokszor hogy soha többet nem megyek vásárolni, majd ő megy.
Nagyon nagy gondot jelent hogy nem tudok elmenni multiba, és egy-két hetit megvenni, hanem csak naponta az épp aznapit mert nem nagyon cipelhetek.
Mindig arra hivatkozik hogy ő már egyszer bebizonyította hogy 5000Ft-ból egy hétig simán meglehet főzni, és abba benne van az 1 hétre való tej meg kenyér is.
Igen ám de ez egy éve volt, ráadásúl úgy hogy abban nem volt cukor, olaj, fűszerek meg tisztító szer, tényleg csak a hús, zöldség.
Mindig amikor felsorolom hogy mikett vettem, akkor magába számolja hogy ebből mi menyibe került, és a felére jön ki.
Igen ám, de ő a 280Ft-os tojással, 200Ft-os kenyérrel stb számol.És hiába mondom el neki nap mint nap hogy csak a kenyér 300Ft a két tej 400, a hús 900 (60-70dkg) és csak ez 1600Ft és akkor még nem vettem olyat amit ritkábban veszek, olaj, cukor, kakaó ilyesmi, de álltalában mindig úgy jön ki hogy ezek közül valamit venni kell.Persze hogy elmegy napi 2-3000Ft.Tojást is 2-3 naponta veszek, mert nagyon fogy nálunk.
Most már tényleg nem fogok menni vásárolni!!
Nekem ez fura. Nem látja, hogy miket veszel?
Az én párom akkor problémázik a vásárlásomon, ha olyasmit veszek, ami felesleges és éppen nem engedhetjük meg. De ha olyan dolgokat vettem, amiről ő is látja, hogy kell - hát akkor nincs mese, az ennyibe került és kész.
Nálunk inkább az "észrevétlenül" eltűnt pénzt sokallta, azt gondolta, hogy nálam tűnik el. Erre a megoldás az volt, hogy elkezdtük tételesen írni, ki mire mennyit költött. Miután szembesült azzal, hogy nála folyik el a pénz, azóta nem szólt semmit. És azóta valahogy kevesebbet is költünk, pedig én ugyanúgy vásárolok, mint eddig :D
De látja hogy miket veszek de valahogy nem hiszi el, vagy nem fogja fel hogy szinte duplájába kerül minden.
Tavaly sem vásároltam kevesebbet, de tavaly átlag 1500-2000ret költöttem egy vásárlás alatt, most ugyan azért 3000-4000ret.na ez hihetetlen neki.
2 hetes Menü..
Hétfő: Bórso leves palacsinta
Kedd :Maradék bórsó leves spenót tükör tojás
Szerda : Rakott krumpli savanyúság
Csütörtök :Rakott krumpli savanyúság
Péntek :Rántott sajt rizibizi tatár
Szombat húsleves kakaspörkölt nokedli Lajcsi Szelet
Vasárnap :Szombati maradék
Hétfő : zellerkrém leves ,szilvás gombóc
Kedd : lencse főzelék fasirt
Szerda : bolognai spagetti
Csütörtök: Paradicsom leves almás pite
Péntek :Rántott hal, sült krumpli
Szombat marha vadas,zsemle gombóc Gyümölcs torta
Vasárnap. Maradék,vadas
Nálunk nem minden nap van leves mert nem nagyon vagyunk levesek.A sütit mindig csinálok hétvégén mert nagyon édes szájuak vagyunk..
Sokszor csinálok 2 napra ételt..
Remélem segitettem valamit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!