Jól sejtem, hogy a szalicil és a szalakáli nem ugyanaz, ugye?
Jól sejted!
A szalicilt savanyúságok, befőttek tartósítására használjuk, a szalakálit pedig bizonyos süteményekben lazítóanyagként (úgy, mint a sütőport vagy a szódabikarbónát).
Még egy kérdés, ha még olvassátok ezt!(Nem akarok új kérdést kiírni, ha már itt kaptam hasznos, értelmes választ.)
Akkor a szalakálinak igazából hasonló (ugyanaz) a hatása/ funkciója, mint a szódabikarbónának? Merthogy azt is szokták sütibe tenni sütőpor helyett.
Bocsi, de ezzel a 3 dologgal sosem voltam tisztában, mert még nem nagyon használtam ezeket.
Jól sejtetted.
A többiek már írták.
Bővebben: szalicil = szerves vegyület, szalicilsav, tartósítószer meg fájdalom- és lázcsillapítószerek hatóanyaga.
A szalalkáli = szervetlen vegyület, ammónium-hidrokarbonát, amely hő hatására gázok képződés közben szétbomlik. Ezt a tulajdonságát használjuk ki tésztasütésnél, felfújja, lazítja a tészta masszáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!