Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szappan ízű tejet ittatok már?

Szappan ízű tejet ittatok már?

Figyelt kérdés
Mitől lehet a tejnek szappan íze, ha felmelegítve isszuk, és hidegen nem érezhető?

2012. jan. 26. 12:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Te jó ég,,mi lehet benne? brr...

Én házi tejet veszek a piacon,,mindíg ugyan attól ez bolti tejnek nevezet izé,,hát ki tudja mi van benne,,,Lehet pisi is van benne.

2012. jan. 26. 12:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Eddig házi tejet nem mertem venni, mert ezt olvastam róla:

"Valódi nyers tej csak a tenyésztőknél fordul elő. A fejés után egyszerűen leszűrik és lehűtik, de nem forralják fel. Ezért betegséget okozó baktériumokat is tartalmazhat a friss tej, közvetlenül a fogyasztás előtt tehát fel kell főzni. Kismamáknak, csecsemőknek és időseknek azonban a baktériumok miatt még forralás után sem ajánlják. Nekik a pasztörizált tej a legjobb, hiszen ez éppúgy tartalmazza azokat a vitaminokat, melyek a nyers tejben is fellelhetőek, de a hőkezelés egy frissebb, kellemes ízvilágot ad, és három-hét napig is biztonsággal fogyasztható."

Ezek után viszont bolti tejet nem merek már venni. Előző este ittam belőle hidegen nem éreztem rajta semmi mellékízt, olyan jó selymes volt, másnap reggel a kávéban szappaníz jött elő, 3 kávét is lefőztem, nyersen is megkóstoltam, úgy nem volt baja, melegítéskor szappaníz jött elő. Talán attól volt olyan finom "selymes" hidegen, hogy valami mosószer volt benne?

2012. jan. 26. 12:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Én 46 éves vagyok és mindig házi tejet vettem és sokszor már a piacon iszok belőle,, úgynevezett csöcs melegen.

Semmi baj nincs azokkal a tejekkel csak tudni kell honnan kitől veszed meg.Max. csak vizezik,na meg lefölözik ,de ez természetes!

Mint ahogy írtam én ismerem akitől veszem a tejet és így mindig friss jó ízű tejet kapok.

Ha babád van,,neki úgyis egy harmad /kétharmad arányban vizezni és forralni kell ha pasztőrözött ha nem.

2012. jan. 26. 12:59
 4/5 gomzoli ***** válasza:
Nekem nagy kedvencem a szappanízű tej, szomorú vagyok, hogy már csak ritkán lehet kapni, ezért legtöbbször magamnak kell belereszelnem a kád mellett...
2012. jan. 26. 14:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha már bevált egyfajta tej, amit venni szoktál, és az íze is jó, akkor mindig olyat vegyél, így elkerülöd a kellemetlen szappan ízt. Azért egy esélyt adhatnál a házitejnek is. Ha ne szereted "nyersen" - pedig úgy iy finom, - akkor forrald fel, és napokig jó a hűtőben. Bizonyos üzletekben tejautomata is van, azt a fajta tejet is kipróbálhatod.
2012. jan. 26. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!