Szappan ízű tejet ittatok már?
Te jó ég,,mi lehet benne? brr...
Én házi tejet veszek a piacon,,mindíg ugyan attól ez bolti tejnek nevezet izé,,hát ki tudja mi van benne,,,Lehet pisi is van benne.
Eddig házi tejet nem mertem venni, mert ezt olvastam róla:
"Valódi nyers tej csak a tenyésztőknél fordul elő. A fejés után egyszerűen leszűrik és lehűtik, de nem forralják fel. Ezért betegséget okozó baktériumokat is tartalmazhat a friss tej, közvetlenül a fogyasztás előtt tehát fel kell főzni. Kismamáknak, csecsemőknek és időseknek azonban a baktériumok miatt még forralás után sem ajánlják. Nekik a pasztörizált tej a legjobb, hiszen ez éppúgy tartalmazza azokat a vitaminokat, melyek a nyers tejben is fellelhetőek, de a hőkezelés egy frissebb, kellemes ízvilágot ad, és három-hét napig is biztonsággal fogyasztható."
Ezek után viszont bolti tejet nem merek már venni. Előző este ittam belőle hidegen nem éreztem rajta semmi mellékízt, olyan jó selymes volt, másnap reggel a kávéban szappaníz jött elő, 3 kávét is lefőztem, nyersen is megkóstoltam, úgy nem volt baja, melegítéskor szappaníz jött elő. Talán attól volt olyan finom "selymes" hidegen, hogy valami mosószer volt benne?
Én 46 éves vagyok és mindig házi tejet vettem és sokszor már a piacon iszok belőle,, úgynevezett csöcs melegen.
Semmi baj nincs azokkal a tejekkel csak tudni kell honnan kitől veszed meg.Max. csak vizezik,na meg lefölözik ,de ez természetes!
Mint ahogy írtam én ismerem akitől veszem a tejet és így mindig friss jó ízű tejet kapok.
Ha babád van,,neki úgyis egy harmad /kétharmad arányban vizezni és forralni kell ha pasztőrözött ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!