Mik az E-számok?
Adalékanyag.
Van, hogy odaillő (mármint az adott élelmiszerbe) van, hogy nem.
Van, hogy nem káros, sőt, vannak köztük hasznosak (antioxidáns) de legtöbbször valami műanyag mérgező szar.
Azt hiszem, a 2-vel kezdődőek a tartósítószerek, a 6-tal kezdődőek az ízfokozók, de rengeteg féle van.
Vannak állományjavítók, homogenizálók, meg amit csak el tudsz képzelni.
A legtöbbjüknek az a lényege, hogy az emberi ízlés számára kellemessé tegye az adott terméket (ízben, állagban, stb) ezzel rengeteget tudnak spórolni, mert ha természetes anyagokból kéne elkészíteni ugyanolyanra az adott terméket, sokkal drágább lenne.
".... a természetes adalékok is E-számot kapnak, de ilyen apróságon fenn se akadjunk, éljen a forradalon, pusztuljon a C-vitamin:P (E300)"
Hát igen, ez az E kérdés tipikus példája annak, amikor valaki hall félfüllel valamit, majd alacsony intelligenciaszintje miatt habzószájjal visszaböfögi.
Mert az élelmiszergyártók csak mérgezni akarnak minket, elvégre ők attól lesznek gazdagabbak...
Igen, mert az aszkorbinsavat hívják C-vitaminnak. Minden vitaminnak van egy igazi neve is, tessék utánaolvasni, mik azok a vitaminok.
Az E-számok meg azért hírhedtek (mármint a hisztériakeltést leszámítva), mert a tájékozatlan ember megveszi a silány kaját, utánanéz a benne található E-knek, osz'mivel azon kb mind mesterséges, rögtön azt hiszi, hogy az E-listával van baj, véletlenül sem azzal, hogy szemetet vett le a polcról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!