Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki ismeri a " kakit"? Ettetek...

Ki ismeri a " kakit"? Ettetek már? Mit tudnék csinálni belole?

Figyelt kérdés

:D:D Mielott torlik a kérdésem,mert azt hiszik, provokàlok, kozlom, az egy gyumolcs-szeruség, olyan mint a paradicsom, és az ize pedig...hàààt, mint a barack...

A volt fobérlom hozott egy nagy szatyor kakit tegnap, és itt fog ràmrohadni , ha ismeritek, tudnàtok tippeket adsni, mit csinàljak belole?


2009. máj. 25. 12:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2009. máj. 25. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
hu,en nagyon szeretem a kakit!bocsi,receptet nem tudok mondani,en biztos ugy ahogy van megennem az egeszet... :)
2009. máj. 25. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
89%

Érett? Adj az ismerőseidnek 2-3-at, hadd kóstolják meg!

Khaki különben, vagyis datolyaszilva magyarul.

[link]

Nyersen szeletelve enni, aszalni,

[link]

Lekvárnak almával és naranccsal.

Szörpnek, mézzel, citromlével, vagy szörpnek bodzával keverve.

Több c vitamin mint a narancsban.

Tejszínhabos gyümölcsrizsbe nagyon jó.

2009. máj. 25. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

kedves elso! koszonom a hasznos linkeket, bàr nem vagyok egy hàzitundér, valami chutney szerut készitek majd belole.

A fobérlok valami alkoholszerut csinàlnak belole, hàt itt nàlunk senki nem iszik, szoval ez ki van love...Valahonnan, valami gyumolcseladàssal foglalkozo ismerostol kapjàk nagy làdàkban, igy mi is kapunk mindig néhàny kilo kak...ehm..gyumolcsot :D

Kedves màsodik: nekem sajna nem a kedvencem, egyet megeszek, azzal letudom az éves " k**iadagom" :)

2009. máj. 25. 12:56
 5/13 A kérdező kommentje:
kedves harmadik vàlaszolo, koszonom a tippeket!
2009. máj. 25. 12:56
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

Gyümölcsrizs

Hozzávalók:


20 dkg kerek szemű rizs,


fél citrom héja,


3 dl tej,


15 dkg cukor,


1 evőkanál margarin,


40 dkg vegyes gyümölcs (friss és befőtt vagy mélyhűtött vegyesen),


1 dl illatos likőr (pl. triple sec),


4 dl tejszín,


2 tasak vaníliás cukor



Elkészítés:


1. A rizst hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A citromot forró vízzel megsikáljuk, sárga héjából burgonyahámozóval 2-3 vékony csíkot hasítunk.


2. A tejet 3 dl vízzel, a cukorral, a citromhéjjal, a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, és lassú tűzön, gyakran megkeverve puhára-sűrűre főzzük (20 perc), majd langyosra hűtjük.


3. Közben értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk, illetve leszűrjük és lecsorgatjuk a gyümölcsféléket, azután kimagozzuk, feldaraboljuk, végül megöntözzük a likőrrel (amelyik barnulásra hajlamos, azt előbb beleforgatjuk citromlébe).


4. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral. A rizshez adjuk előbb a maradék 2 dl folyékony tejszínt, aztán több részletben a tejszínhabot, és lazán összekeverjük.


5. Kisebb tálkákba vagy csinos kelyhekbe rétegesen lerakjuk a rizst és a gyümölcsöt - a tetejére gyümölcs kerüljön -, majd fóliával letakarjuk, és jól behűtjük.


Nagyon édes mézes keleties lesz. Nézzetek mellé valami Távol Afrikától jellegű filmet! Mi volt az a keleti történet, mikor a nő azt mondta, ő nem almán nőtt hanem mangón?

2009. máj. 25. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

Ismered azt ajoghurtos bögrés sütit? Potyogtasd bele! Aztán adj a barátnőidnk egy-egy tányérral!

Alábbi süteményhez nincs szükség méricskélésre, elég egy pohár hozzá, és csak a hőfokra kell figyelni. És a jó minőségű hozzávalókra.

Biztos mindenki ismeri ezt a nagyon egyszerű poharas süteményt. Roppant egyszerű, mérleg sem kell hozzá, kezdők is bátran kipróbálhatják. Két dolog van csak, amire oda kell figyelni: alacsony hőfokon kell sütni, hogy megsüljön a közepe, mielőtt a széle megég, és ami mindig fontos: jó minőségű kakaópor. A 10-12 százalékos zsírszegény ízetlen kakaóport próbálja meg mindenki elfelejteni, annak kb. annyi köze van a kakaóhoz, mint a pótkávénak az igazihoz. A jó kakaópor 20-22 százalékos, holland, és valami fantasztikus vöröses árnyalatú mélybarna színe van.


Hozzávalók:


1 (kis) pohár joghurt

2 pohár liszt

1,5 pohár cukor

0,5 pohár olaj

fél csomag sütőpor

1 csomag vanillincukor

2 tojás

1 csipet só

kakaópor

kb. 5 dkg étcsokoládé

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket felverem egy csipet sóval, a sárgájákat habosra keverem a cukorral és a joghurttal. Hozzákeverem a sütőport, a vanillincukrot, a lisztet és az olajat. Végül beleforgatom a felvert tojásfehérjét. A sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeverés). Egy kalácsformát kivajazok, lisztezek, és beleöntöm a tésztta.

Tetejére gyümölcsöt pottyantok.


Kb. 40-45 perc alatt megsütöm (tűpróba!). Ha langyosra hűlt, kiveszem a formából.

(Wittner Lilla nyomán)

2009. máj. 25. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Bocs, kicsit összekutyultam.

kakó akkor jön, ha nincs gyümölcs.

2009. máj. 25. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
74%
Kaki a kakóba!
2009. máj. 25. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Ettél már uzsonnára? Tésztába gyúrva??
2010. jan. 5. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!