Ha lekvárt főzök nem kell bele valamilyen tartósitószer ha nincs benne nem romlik meg?
Figyelt kérdés
2009. máj. 24. 17:23
1/5 anonim válasza:
Van benne tartósítószer, a cukor. Ha elég cukor van benne, akkor nincs szükség másra.
2/5 anonim válasza:
Nem fontos túlcukrozni! Kevesebb is elég, ha az üvegekbe forrón önöttt lekvárt 8-10 percre "fejre" állítod, majd beteszed száraz dunsztba.
3/5 anonim válasza:
A cukor valoban tartosit.Edesanyam mindig jo vastagra fozte a lekvart majd belerakta a cukrot es azzal mar csak 15 percet fozte,forron uvegbe tette es(letakarva papirral)addig nem tette ra a fedelet amig a lekvar teteje be nem borozott.
4/5 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint akkor kell bele tartósítószer,ha az un.befőzőcukorral készül.Abban uis.zselésítő anyag van,és amiatt romlik meg.
Nekem több éves lekvárom is van,kicsit besűrűsdött,de semmi baja nincs.
Én a nagymamám módszere szerint főzöm a lekvárt:
A gyümölcsöt összetöröm vagy ledarálom ( attól függően,milyen gyümölcsöt készítek).Egy tiszta,mély tepsive teszem,és alacsony hőfokon a sütőben kezdem el főzni.Időnként megkeverem.Amikor már elég sűrű,akkor teszem hozzá a cukrot,azzal is főzöm amíg a cukor feloldódik.A továbbiakban úgy járok el,ahogy a 2.hozzászóló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!