Igazából szükség van arra hogy mindennap egyek meleg ebédet/főtt ételt?
pl ha én reggelire mondjuk eszek zabkását az is főtt, szóval ha utána már ebéd, vacsi szendvics ami felvágottatt, sajtot, zöldséget tartalmaz így is hosszájutok a vitaminokhoz
hisz zöldségekből meg húsból főznénk a meleg ételt is
Segíti:
az emésztést
az anyagcserét
a szervezet megfelelő hőháztartásának fenntartását
Minimum egy tányér leves minden nap szükséges, de a komplett főtt étel (ebéd, vagy vagyi) egy nap egyszer ajánlott.
Anyám pl egyáltalán nem eszik főt ételt.Nem szereti.
Jóformán csak akkor eszik főt kaját ha átjön hozzám, én rátukmálom és akkor eszik mert nem akar megbántani, de akkor is csak keveset.
A párom meg a másik véglet, ő reggel, délben, este képes főt éttelt enni.
mindenkinek a szervezete érzi, hogy mire van szüksége.
szerintem napi egyszeri meleg étel jólesik az embernek,de lehet az egy forró kakaó egy kis kaláccsal, szóval nem komplett ebéd/vacsorára gondolok.
nekem munka mellett, egész napi hidegkaja után jólesett
egy bundáskenyér is, mert meleg volt.
a napi étkezésünk és ízlésünk kérdése, hogy mikor ragaszkodunk főtt ételhez.
a hét végén viszont szigorúan többfogásos menüt csinálok,amiből marad is 1-2 adag hétköznapra is.
tulajdonképpen életvitel kérdése, mikor mit fogyasztunk éhenhalás ellen...:)
régen belénk rögződött a napközi, a menza, a munkahelyi konyha, volt amilyen volt, de meleg étel volt.
azóta változott sokminden, így mi is, és a szokásaink is.
A levesben sok az ásványi anyag, könnyű hozzájutni. De vannak nyerskosztosok, akik 20 évig is elvannak főtt nélkül: viszont ők igen vigyáznak az összetételre, a kiegyensúloyzottságra.
H a mindent megeszel, ami a főttben lenne, akkor oké- Zsemlén, joghurton nem élhetsz huzamosan.
ÁSVÁNYI ANYAG!!! arra is ügyelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!