Szilveszterkor miért eszünk virslit? Mit jelent?
Mert pár perc alatt kész van, szinte mindenki szereti, olcsó és részegen se nagy kunszt megcsinálni.
Mi speciel sosem eszünk virslit, mert inkább a húsra szavazunk, úgyhogy kocsonya meg sörös csülök lesz.
Az más. Elsején kell azért lencsét enni, hogy sok pénzünk legyen, és disznóhússal, mert a disznó kitúrja a szerencsét a következő évben. A szárnyas, hal meg elviszi, ahogy a negyedik írta. Ez valóban régi hagyomány.
De a szilveszteri bulis virsli új keletű dolog, babonája nincs.
Ez eredetileg úgy van, hogy sertéshúst kell enni, mert a disznó kitúrja a szerencsét.
Na, és gondolom valahogy ebből jöhetett ez a virslis dolog. (Virsliből is van ugye sertésvirsli). Lehet, h butaság, nem tudom.
De ez engem is érdekel, most hogy így írod, ha találok valami okosat, mindenképpen belinkelem.
Mert olcsó.
Amúgy a marha meg már senkit nem érdekel? Bárány?
ma 23:22 vagyok. Ezt találtam:
Itt ezt írják: "A parasztok újév napján disznótorost fogyasztottak, a városiak a hurka-kolbászt pótolhatták ezzel – vélekedett Bárkányi Ildikó, a Móra Ferenc Múzeum Néprajzi Osztályának vezetője."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!