Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a kedvenc ételed?

Mi a kedvenc ételed?

Figyelt kérdés

Írd le a receptet is hozzá!

Az én kedvencem:

Bolognai spagetti


Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg sovány marhahús

40 dkg száraztészta

15 dkg paradicsompüré

4 evőkanál olaj

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg sajt

1 evőkanál cukor

bazsalikom

oregánó

őrölt bors


Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsd őket együtt. Keverd a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezd a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve párold puhára. A tésztát főzd ki. Tálaláskor a tészta tetejére halmozd a húst és szórd meg reszelt sajttal.


Imádom! Imádom az olsza ételeket.


2009. máj. 21. 01:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Bazsalikomos csirkemell


1kg csirke mell

2fej hagyma

só, bors

2ev.k ketchup

2ev.k méz

1dozoz kukorica

bazsalikom


Elkészítés:

A csirke mellet apró csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a megdísztelt hagymához. Sózzuk, borsozzuk, ha kifehéredett a csirkemell hozzáadjuk a mézet, a ketchup-ot. és a kukoricát. A végén a bazsalikommal összerottyantjuk.

Rizzsel avgy tetszés szerint valami körettel tálaljuk.


Hmm nyami. Nekem ez a kedvencem, szereti az egész család. a csirkemellen kívül szinte minden van itthon...szal nem is oylan bonyolult. még a lányom(16) is megszokta csinálni:)

2009. máj. 21. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hagymaleves


Hozzávalók:

10-12 vagy több póré- és újhagyma

5 dl főzőtejszín

1 cs. petrezselyem

füstölt sajt

2 ek. liszt

só, bors, babérlevél


A hagyma felét lereszeljük, másik felét felkarikázzuk, és az egészet olajon üveges színűre pároljuk.

A lisztet rászórjuk és gyorsan összeforgatjuk a hagymával.

Felöntjük vízzel, megfűszerezzük és felforraljuk.

Belerakjuk a főzőtejszínt, feldarabolt petrezselymet és ízlés szerint reszelünk bele sajtot.

Újra felforraljuk és kész.

Tálalhatjuk pirítóssal és a tányér levest is megszórhatjuk füstölt sajttal.


MENNYEI!

2009. máj. 21. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hortobágyi húsos palacsinta


Hozzávalók:

8 db sós palacsinta

300 g szárnyashús

40 g vöröshagyma

0,5 dl olaj

2 dl tejföl

0,5 dl habtejszín

20 g liszt

só, fűszerpaprika, őrölt bors


Elkészítés:

A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit teszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.

2009. máj. 21. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hortobágyi húsos palacsinta az utóbbi módon elkészítve...csak annyi különbséggel hogy én utána kirántom a palacsintát....próbáljátok ki nagyon finom...és és darált húsos töltelékkel töltöm meg...ha rántod akkor lehet kicsit szószosabb a töltelék.. :)
2009. máj. 21. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Töltött canneloni 2 személyre



fél doboz canneloni tészta

1 kistálkányi félig főtt rizs

1-2 fej vöröshagyma

30-40 dkg gomba (sampion vagy laska)

tehetünk bele trappista vagy füstölt sajtot is

nagy doboz, vagy 1 üveg sűrített paradicsom, vagy paradicsomlé

tubusos Gulyáskrém és Piros Arany

fűszerek


Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinsztelem, majd tovább pirítom a kis darabokra vágott gombával. Kevés paradicsomlevet vagy pár evőkanál sűrített paradicsomot teszek rá, majd belerakom a Gulyáskrémet és a csípős Piros Aranyat, és addig párolom, amíg félig megpuhul, majd megfűszerezem (bazsalikom, oregánó, tárkony, petrezselyem, bors, só, ízlés és hangulat szerint párosítva).

A masszának sűrűnek kell lennie. Leveszem a tűzről, beleteszem a rizst, és a kockákra vágott füstölt sajtot. Ezzel megtöltöm a canneloni-tésztát, és tepsiben sorba rendezem őket. Alaposan meglocsolom fűszeres paradicsomlével, hogy ellepje a tésztát, és lefedve sütőbe teszem 30-35 percre. Megszórhatjuk reszelt sajttal, visszatesszük és még pár percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon.


(Ezt a masszát nemcsak tésztába, hanem kelkáposztába is szoktam tölteni. Hasonlóan finom!)


Másik nagy kedvencem:

Fűszeres gomba sült burgonyával



1 kg sampion gomba

20 dkg kocka Rama

fűszerek (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, tárkony, bors, só)

olivaolaj


A gombák tönkjét kitörjük, amit nem használunk fel.

(Ha ezt az ételt készítem, másnap reggelire legtöbbször gombás rántotta készül.)

Alapos mosás után hagyjuk a fejeket lecsöpögni, addig elkészítjük a fűszeres öntetet. A margarint felolvasztjuk, belekeverjük a fűszereket, és ebben a keverékben megforgatjuk a gombákat, és fejjel lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. A maradék margarint a tönkök helyére öntjük. 40-50 perc alatt elkészülnek a forró sütőben.


A köretet kétféle módon készítem:


1: A héjában, sós vízben megfőtt apró burgonyákat meghámozzuk, és egészben, serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.


2: Néhány gerezd fokhagymát vékony szeletekre vágunk, olajon kissé megfuttatjuk, majd beletesszük a nyersen vékony szeletekre vágott burgonyát. Megsósszuk, lefedve pároljuk, néha megkeverjük. A burgonya össze fog törni. Ha már megpuhult, fedő nélkül nagy lángon piros-ropogós kérget sütünk rá. Kicsit hosszadalmas, de megéri.

2009. máj. 22. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!