Te hogy mondod? Tepsi vagy tepszi?
Figyelt kérdés
Nem tudom miért, de engem nagyon zavar ha valaki tepszinek mondja :D2011. dec. 23. 14:30
1/14 anonim válasza:
Én is utálom. Én csak öregektől hallottam így eddig, de elég irritáló.
2/14 anonim válasza:
Tepsi
Viszont egyszer hallottam már tepső-nek is.:) Ezen nagyon meglepődtem, mert ez volt az első, és egyetlen, hogy valaki nem tepsinek mondja.
3/14 anonim válasza:
tepsi
őszintén még nem is halottam a tepszi változatot de már idegesít:D
4/14 anonim válasza:
Nem a tanulatlan parasztok mondják így,és nem az iskolázottságtól függ. Ezt csak a bunkó városiak hiszik.
Ez tájszó,amilyen még sok van. Egy adott tájról származó ember,sokszor akkor is a tájszót használja,ha egyetemet végzett.
Általában tepsinek mondom,de néha tepszinek. Ahogy éppen eszembe jut. Pedig én is egyetemet végeztem.
5/14 anonim válasza:
Szigorúan tepSi, a tepszi engem is idegesít. Meg mi zsemlét eszünk és nem zsömlét vagy zsemlyét.
6/14 anonim válasza:
Ez tájszólás. Az a tanulatlan aki ezt nem tudja. Ienek még azt othol, lógabábé... stb. Nem tudom miért zavar titeket ha valaki tájszólással beszél. Neki meg az a fura ahogy te mondod és mégsem panaszkodik
7/14 anonim válasza:
Tepsi. Nagymamám budai volt világ életében, és ő tepszinek mondta. Nekem az nem "jön be". :D
8/14 anonim válasza:
De ilyet iskolában nem tanitanak,hogy othol és társai!!! Ilyen magyar szó nincs!!! Aki igy mondja az otthont,az helytelenül beszél! Ennyi! Őt semmilyen alapon nem zavarhatja,ha én helyesen mondok egy magyar szót!
9/14 anonim válasza:
Nem igaz h nem tudjátok mi az h tájszólás. Ez az egész világon létezik nem csak magyarországon, de csak itt ien ostobák az emberek h lenézzenek érte valakit. Nem nem tanítják iskolában, de ha valaki olyan helyen no fel akkor neki ez a természetes. Ez olyan mintha téged lenéznének a szemed szinéért v az arcod formája miatt. És ez akkor sem tanulatlanság. Én 3 diplomás embert is halottam tájszólással beszélni
10/14 anonim válasza:
Nagyon omlósz. OMLÓS! Én úgy mondom hogy omlósz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!