Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Te hogy mondod? Tepsi vagy...

Te hogy mondod? Tepsi vagy tepszi?

Figyelt kérdés
Nem tudom miért, de engem nagyon zavar ha valaki tepszinek mondja :D
2011. dec. 23. 14:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Én is utálom. Én csak öregektől hallottam így eddig, de elég irritáló.
2011. dec. 23. 14:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Tepsi

Viszont egyszer hallottam már tepső-nek is.:) Ezen nagyon meglepődtem, mert ez volt az első, és egyetlen, hogy valaki nem tepsinek mondja.

2011. dec. 23. 14:37
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

tepsi

őszintén még nem is halottam a tepszi változatot de már idegesít:D

2011. dec. 23. 14:38
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Nem a tanulatlan parasztok mondják így,és nem az iskolázottságtól függ. Ezt csak a bunkó városiak hiszik.

Ez tájszó,amilyen még sok van. Egy adott tájról származó ember,sokszor akkor is a tájszót használja,ha egyetemet végzett.

Általában tepsinek mondom,de néha tepszinek. Ahogy éppen eszembe jut. Pedig én is egyetemet végeztem.

2011. dec. 23. 14:50
 5/14 anonim ***** válasza:
37%
Szigorúan tepSi, a tepszi engem is idegesít. Meg mi zsemlét eszünk és nem zsömlét vagy zsemlyét.
2011. dec. 23. 15:56
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez tájszólás. Az a tanulatlan aki ezt nem tudja. Ienek még azt othol, lógabábé... stb. Nem tudom miért zavar titeket ha valaki tájszólással beszél. Neki meg az a fura ahogy te mondod és mégsem panaszkodik
2011. dec. 23. 17:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Tepsi. Nagymamám budai volt világ életében, és ő tepszinek mondta. Nekem az nem "jön be". :D
2011. dec. 23. 20:45
 8/14 anonim ***** válasza:
50%
De ilyet iskolában nem tanitanak,hogy othol és társai!!! Ilyen magyar szó nincs!!! Aki igy mondja az otthont,az helytelenül beszél! Ennyi! Őt semmilyen alapon nem zavarhatja,ha én helyesen mondok egy magyar szót!
2011. dec. 23. 20:49
 9/14 anonim ***** válasza:
92%
Nem igaz h nem tudjátok mi az h tájszólás. Ez az egész világon létezik nem csak magyarországon, de csak itt ien ostobák az emberek h lenézzenek érte valakit. Nem nem tanítják iskolában, de ha valaki olyan helyen no fel akkor neki ez a természetes. Ez olyan mintha téged lenéznének a szemed szinéért v az arcod formája miatt. És ez akkor sem tanulatlanság. Én 3 diplomás embert is halottam tájszólással beszélni
2011. dec. 23. 22:06
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon omlósz. OMLÓS! Én úgy mondom hogy omlósz...
2011. dec. 23. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!