Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell bodzaszörpöt csináln...

Hogy kell bodzaszörpöt csinálni? A citromkarika nem keseredik meg benne?

Figyelt kérdés
2009. máj. 18. 09:59
 1/2 anonim ***** válasza:

kicsit megszárad a bodza, a virágokat leszeded, kiáztatod, hogy nel egyen koszos, aztán vízbe belerakod

cukorszirupot készitesz, teszel bele citromkarikákat, végül a virágot, hagyod ázni, a lényeg hogy a forró szirupban áztatod, az akáccal is meg lehet ugyanezt csinálni, pár napig állni hagyod, aztán leszüröd és kész a szörp.

2009. máj. 18. 10:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Én ilyen bodzaüdítőt szoktam csinálni.

Öt literes üvegbe engedek vizet, teszek bele 60 dkg cukrot, egy doboz citrompótlót és egy citromot felkarikázva. Majd beleteszem a bodzavirágot, kb 5-6-ot ír a receptem. De én többet szoktam. Max ha erős lesz az íze engedek még vizet hozzá a poharamba. Persze a bodzavirágokból csak a szebbeket szedem le és jól megmosom, kicsit áztatom. ja és aztán lefedem és egy két napot hagyom állni, aztán lehet inni leszűrve.

Pont tegnap csináltam, ott mosolyog rám a spájzban! Már alig várom hogy ihassak belőle! Nyam...

2009. máj. 18. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!