Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hol a legolcsóbb a hal és mit...

Hol a legolcsóbb a hal és mit lehet készíteni belőle karácsonyra? Ti ha vesztek mit vesztek és milyen árban van?

Figyelt kérdés

Kezdő házi tündér vagyok. Idén a családom nélkül ünnepelem a karácsonyt. Egyedül élek távol tőlük, a munkám miatt nem tudok haza utazni.


Nme vagyok egy főző tündér még, így 20 évesen most tanulom. Halat még soha nem készítettem, de szeretnék most karácsonyra.


Általában milyen halat érdemes venni, ha nem akarok sokat költeni rá, hol érdemes beszerezni és írnátok pár receptet kérlek?


Hogyan készítsem el?


2011. dec. 12. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha valóban nagyon kezdő vagy, és halat szeretnél, akkor azt tanácsolom, hogy olyan fajtát vegyél, ami rántani jó. Én a harcsára esküszöm, persze vannak tengeri halak is szálka mentesek.

Ha fagyasztottad veszel, előző nap engedjen ki, egy kicsit pucold át minden oldalát. Sózd be, és rakd a hűtőbe.

Szenteste napján (ebédre-vacsira) bepanírozod: először lisztbe forgadot, majd (kicsit megsózott) felvert tojásba, utána pedig zsemlemorzsába. Bő kellően felmelegített zsírban (olajban) süsd meg. (Kellően meleg a zsír, ha egy kis darab csomóba állt panírt a halról beledobsz a zsírba, és az rögtön feljön a zsír tetejére) Ekkor már a gázlángot leveheted alatta közepesre, belerakod a bepanírozott halszeleteket, és mindkét oldalát szép pirosra sütöd. Legutoljára megsütöd a szalmakrumplit. Készíthetsz mellé tartárt: 2 evőkanál tejfölbe kb. egyharmad mennyiségű majonézt, annak egyharmada mustárt, borsot, pici cukrot összekavarsz. Legalábbis én így szoktam.

Persze készíthetsz hozzá valami zöld-salit is, pl. uborkát, káposztát. Én tartár-párti vagyok.

2011. dec. 12. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, szoktam halat rántani, de fagyasztottat. Most egy kis friss halra vágyom, csak nem tudom mit találjak ki. De lehet marad a rántott variáció.


Mely halak a szálkamentesek. A keszeg pl: nagyon jó paprikás lisztben sütve, de annyira szálkás, hogy megőrülök. :)

2011. dec. 12. 21:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Vegyél pisztrángot, frissen, az nagyon finom rántva is, és paprikás lisztben is. És nagyon könnyen ki lehet szálkázni. :) Ha van a közeledben nagyáruház ott mindennap friss haalt lehet vásárolni, filét, kérj segítséget az ott dolgozó személyzettől. Ha egész halat veszel akkor arra figyelj, hogy a szeme legyen tiszta, húsa rugalmas, ha nem akkor nem friss :). Jó étvágyat, kellemes ünnepeket.
2011. dec. 13. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

ha nem fagyasztottat akarsz, akkor vegyél nyúzott afrikai harcsát.

élőhal csak ponty van mindenhol, de azt egy kezdőnek nagyon macerás konyhakészre hozni.

a harcsából bármit készíthetsz, rácosan (krumplis-lecsós-sütőben sütve) vagy finom harcsapaprikást túróscsuszával, vagy

sörtésztába mártva, pirosra sütve, rizzsel tartárral is nagyon finom.

2011. dec. 13. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!