Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért zselésedett be a kristál...

Anniebianca kérdése:

Miért zselésedett be a kristálygombám?

Figyelt kérdés
Mindent az előírásoknak megfelelően végeztem el, mégis bezselésedett a kristálygomba folyadékom, és most leszűrni se tudom műanyag szűrővel.:(
2011. dec. 9. 07:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem érintkezett fémmel?

Itt azt írják, nem szabad.

"Elkészítés: FIGYELEM!!! A gomba fémmel nem érintkezhet!!!

széles szájú (nem fém) lezárható edényt, vagy üveget használjunk. 6 evőkanálnyi (műanyag kanál) kristálygombát szitába téve, meleg (nem forró) vízzel lemossuk, 10-15 dkg cukrot (javasolt a 15dkg) 1 db száraz fügét, vagy 6-8 szem mazsolát és fél, jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkeverjük, szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük és minden nap újra megkeverjük (javasolt naponta 2-szer keverni). Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.

Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen semmilyen körülmények között!!! Javasolt az üveg illetve tárolóedény folpack-al, celofánnal történő lezárása.

A kristálygombát langyos folyóvíz alatt szűrőben alaposan kimossuk és a fentiekben megadott módon újra felhasználjuk. A gomba gyorsan szaporodik, nehéz hozzájutni, ezért a szemétbe dobás helyett a felesleget jobb tovább adni. A belőle készült ital a hűtőben néhány napig eláll.

Fogyasztása hűtve ajánlott. Előfordulhat, hogy elkészítés során kissé pezsgős lesz az ital. Ez teljesen természetes.

A kész italnak a bodzaüdítőre hasonlító íze lesz."

[link]

2011. dec. 9. 14:49
 2/2 A kérdező kommentje:
Én is pont ennek a leírásnak megfelelően készítettem el. Most újra megcsináltam, hátha jó lesz, most épp a mazsolára gyanakodok, hogy az nem frissen bontott csomag volt, más ötletem nincs.
2011. dec. 9. 21:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!