Miért zselésedett be a kristálygombám?
Nem érintkezett fémmel?
Itt azt írják, nem szabad.
"Elkészítés: FIGYELEM!!! A gomba fémmel nem érintkezhet!!!
széles szájú (nem fém) lezárható edényt, vagy üveget használjunk. 6 evőkanálnyi (műanyag kanál) kristálygombát szitába téve, meleg (nem forró) vízzel lemossuk, 10-15 dkg cukrot (javasolt a 15dkg) 1 db száraz fügét, vagy 6-8 szem mazsolát és fél, jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkeverjük, szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük és minden nap újra megkeverjük (javasolt naponta 2-szer keverni). Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.
Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen semmilyen körülmények között!!! Javasolt az üveg illetve tárolóedény folpack-al, celofánnal történő lezárása.
A kristálygombát langyos folyóvíz alatt szűrőben alaposan kimossuk és a fentiekben megadott módon újra felhasználjuk. A gomba gyorsan szaporodik, nehéz hozzájutni, ezért a szemétbe dobás helyett a felesleget jobb tovább adni. A belőle készült ital a hűtőben néhány napig eláll.
Fogyasztása hűtve ajánlott. Előfordulhat, hogy elkészítés során kissé pezsgős lesz az ital. Ez teljesen természetes.
A kész italnak a bodzaüdítőre hasonlító íze lesz."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!