Sajtot szeretnék füstölni. Milyen arányban, és milyen fűrészporokkal lehet füstölni? Pl. Ha van akác, meg bükk, miből mennyit keverjek össze?
Figyelt kérdés
2011. nov. 24. 06:52
1/4 anonim válasza:
Én kolbészt szoktam füstölni, mindenképp csakis keményfakorpával, lágy valamint illóolajokat tartalmazó fafélék nem jók...
2/4 anonim válasza:
Az akáccal óvatosan kell bánni, mert édessé teszi a terméket! Sajtnál nem tudom, hogy mit csinál, de nekünk több kiló kolbászunk szinte élvezhetetlen lett.
3/4 anonim válasza:
Nem akarok hülyeséget mondani, de tudtommal az akácban van valami olyan csersav, aminek az illata és íze beleivódik a füstölendő kajákba is. (Ha a frissen kivágott akácot megszagulod, érezni fogod azt a jellegzetes illatot)
4/4 A kérdező kommentje:
Igen ezeket tudom, asztalos vagyok, a bükk, akác, tölgy, gyertyán, nyírfa, mind alkalmasak füstölésre. Csak az arányok nem mindegy, hogy hogyan vannak. Ezért kérdezem, hogy miből hány százalékot érdemes beletenni, hogy jó legyen az aroma, és, hogy szép legyen a szín.
Köszi a segítséget, üdv mindenkinek, és szép napot: Ati
2011. nov. 26. 18:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!