Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Zepter, Bachmayer Solingen,...

Zepter, Bachmayer Solingen, Royalty Line, Berghoffer, Hoffmayer, Beck stb. profi edénykészletek nemesacélból jobban megérik, mint mondjuk egy sima névtelen nemesacél edénykészlet?

Figyelt kérdés
Vannak ugye ezek a nagyon profi Zepter-szintű edények. Van, amelyiknek 7, meg 9 rétegű az alja, hőfok kijelzősek. Legfontosabb előnyük, hogy szinte alig vagy egyáltalán nem kell beléjük olajat önteni; nem tapad és nem ég le bennük az étel, így egészségesebb ezekben sütni, főzni, gyorsabb, olcsóbb, gazdaságosabb. Hőtárolós alj, toronyfőzés, párolás stb. A kérdésem az lenne, hogy ehhez - hogy ne égjen / tapadjon oda az étel és hogy ne nagyon kelljen olajat használni - muszáj ilyen spéci edényeket venni, vagy egy "átlagos" Tesco-ban is kapható nemesacél edénykészlet is megteszi? Szóval, csak az anyaguk a lényeg, vagy ami márkásabb, az tényleg annyival többet is tud ár-érték arányban? Tapasztalatok?
2011. nov. 23. 19:35
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja, és az Impulser nevű edény is egy jó példa a profi edény kategóriára.
2011. nov. 23. 19:58
 2/6 atilis ***** válasza:
Nekem mindig gagyi szintű, de nagyon profinak látszó edénykészletem volt/van. A mostanit már 4 éve használom, és nagyon szeretem, eddig semmi bajuk. Szerintem még 4 évet ki fognak bírni. A nagyon profi edényeket nem tudom megvenni, ill. sajnálnám a pénzt kiadni értük, és semmivel nem tudnak szerintem többet.
2011. nov. 23. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem Zepter van. Anyósomnak a "másolat". Háát, össze nem hasonlítható a kettő. Valóban jobban tartja a meleget a Zepter, láthatóan vastagabb is az alja. De nem hinném, hogy ezen múlik. Egy jó háziasszony szimpla fazékban is tud jót, egészségeset és finomat főzni.
2011. nov. 23. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Az edény kb. semmit nem jelent, mindegyikben ugyanúgy főzni kell.

Ha az van a receptben, hogy pirítsd meg a hagymát, úgyis annyi zsiradékot kell belerakni, amennyit akármelyik másikba.

A vastag alj se a hőtárolás miatt kell, mert a főzés után leadott energia pont annyi, amennyi a főzés elején elmegy azzal, hogy a vastagabb alj átmelegedjen.

Azért kell, hogy ne égjen le benne minden.

Tehát leginkább az alja fontos, ha az jó vastag, meg érezni rajta, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot, normáliasn össze van rakva (füle, tető, fogantyú) akkor egy névtelenebb kategória se tud sokkal kevesebbet egy zepternél.

2011. nov. 24. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Az világos, hogy főzni mindegyikhez kell tudni.


A kérdés az, hogy minimális olajjal / vagy csak a hús saját zsírjában (vagyis egészségesebben) LEHET-E SÜTNI KEVÉSBÉ MÁRKÁS EDÉNYBEN IS? Lényeg, hogy jó VASTAG legyen az ALJA, és akkor nem ég oda, nem kozmál oda, nem ragad oda? Ezekhez elég, ha vastag (7 / 9 rétegű) rozsdamentes nemes acélból van az edény, vagy még több dolog kell hozzá?

2011. nov. 24. 16:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Márcsak azért is kérdem, mert pl. az Impulser kapcsán azt mondták, hogy "orvosi" acélból van. Ez mit jelent, mi a szerepe?
2011. nov. 24. 16:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!