Turmixgéppel miért nem lehet felverni tejszínhabot, amikor az is gyors forgó mozgás, hasonló mint a habverő mozgása? És a habszifonnal miért lehet?
A habszifonban beleengedik a gáz a tejszinbe, nem keverik, hanem a nyomástól megy bele.
A turmix meg igaz, hogy gyors mozgású, de összetöri a tejszint, ami nem tesz jót neki. Egy kis késsel kevered.
A turmix teljesen másképp kever.
Egyrészt sokkal gyorsabban forog, másrészt a forgó rész se olyan kialakítású, ami ideális lenne. Darabolásra van tervezve, a habverő meg arra, hogy lazán levegőt keverjen bele.
Ha jó minőségű a tejszín, turmixal esetleg vajjá köpülheted.
A habszifon meg óriási nyomással préseli bele a dinitrogén oxidot, és azzal is össze kell rázni. De az a belekerülő gáz pont elég ahhoz, hogy megszilárguljon.
Szóval a fizika ott van, hogy nem a gyorsaság a lényeg, hanem hogy milyen hatékonyan tudsz levegőt vagy más gázt belevinni a tejszínbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!