Hol lehet jó dödöllét enni Bp-en?
Figyelt kérdés
Ki szeretném próbálni ezt az ételt, de eddig nem találkoztam vele Budapest éttermeiben!2011. szept. 14. 22:26
1/7 anonim válasza:
Sajnos nem tudom, melyik étteremben lehet enni dödöllét, de nem gondoltál rá, hogy te magad készítsd el? Nem ördöngösség én szoktam csinálni, imádom, jó sok hagymával. Tipikus zalai kaja.
2/7 anonim válasza:
Az Alföldön is honos, ott gancának hívják. Túróval és pirított vajjal kell elkészíteni. De a sült hagymásat is imádom!
3/7 anonim válasza:
Én tirpák vagyok (a szó nem rossz értelmében), cinkeként ismerem. Cinke. Jó kaja. :)
4/7 A kérdező kommentje:
elsőnek!
egyszer csináltam már, de mivel előtte soha nem ettem még :) ezért csak elképzelésem volt, van,h milyennek kell lennie, ezért szeretném megkóstolni egy olyan helyen, ahol talán értenek hozzá. Zala kicsit messze van :)
2011. szept. 15. 00:20
5/7 anonim válasza:
Én is zalai vagyok, de nekem ez a recept nem ugyanaz, mint a dödölle.
Nekem ez a dödölle, és én is így készítem:
Férjem szerint 1 tányér ebből a halálos adag, mert eléggé nehéz, és megvekszi a gyomrot...nem kicsit. És ő még el sem tudja képzelni, hogy zalában mi ezt köretként esszük/ettük. :)
Amúgy vasban is nagy múltja van. Én még nem találkoztam Pesten, sőz Pest megyében sem olyan étteremmel, ahol készítették volna. Ha a Balaton mellett jársz, ott már nagyobb az esélye.
Üdv!
6/7 anonim válasza:
Ez az, Utolsó, ez az igazi dödölle!!! Nagyon finom!!
7/7 anonim válasza:
Amit a receptben dödöllének írnak, az a ganca. Wikipédián is azt írják, hogy sokféleképpen lehet elkészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!