Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire szoktatok "bespájzolni"?

Mennyire szoktatok "bespájzolni"?

Figyelt kérdés

Csak azért merült fel bennem ez a kérdés,mert nálunk az volt otthon a megszokott,hogy anyuék minden hónap elején tartották a nagy bevásárlást,és ilyenkor minden élelmiszerből annyit vettek,ami elegendő a következő hónapig(némelyikből még többet is),így sosem volt olyan,hogy valami nincs otthon(van egy nagy spájzunk,ami mindig úgy néz ki mintha egy mini abc lenne :) ). Anyunak reggelente csak pékárut,vagy felvágottat kellett vennie,illetve zöldség-gyümölcsből heti egyszer hozott nagyobb mennyiséget. Pároméknál pedig az volt a szokás,hogy inkább minden nap,vagy amikor elfogyott,vagy mikor mit akartak főzni akkor vették a hozzávalókat. Most már együtt élünk,mindketten máshoz vagyunk szokva,de végül meggyőztem,hogy én "nyugodtabb" vagyok ha van mindenből itthon bőven. Nálatok hogy működik ez a dolog?

26/N

2011. aug. 25. 11:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Én szintén a mindig minden legyen itthon módszer híve vagyok.Én hetente vásárolok,de ha kevés van valamiből akkor veszek inkább.
2011. aug. 25. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Tartalékra szavazok, mert én is úgy csinálom, hogy tartós élelmiszerekből bevásárolok, aztán hó közben nem kell sokat vásárolnom.
2011. aug. 25. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Attól függ miről van szó. A legfontosabb dolgok vannak itthon, de általában a friss tejet vagy tejfölt jobban megeszem. Mi majdnem minden nap megyünk boltba, nekünk így jobb.
2011. aug. 25. 11:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Mi is minden nap vásárolunk pékárut,de felvágottat elég pl heti kétszer,meg zöldséget,gyümölcsöt is.
2011. aug. 25. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Liszt,rizs,olaj,tészta,konzervek,ásványvíz-minden hónapban,vagy két havonta nagy bevásárlással,utána spájzban tárolva.Szalámi,tejtermék,kenyér,-szinte minden nap.Zöldség,gyümölcs-minden szombaton a piacról.Lekvárok,befőttek,savanyúságok-saját magunk tesszük el közösen e férjemmel,és a spájzban tároljuk.

2011. aug. 25. 12:10
 6/9 anonim ***** válasza:

azt mondja a mondás "ha üres a kamra, bolond a gazda"

én ehhez tartom magam, mindig van mindenből tartalék itthon.

bármikor össze tudok dobni melegételt, vagy akár sütni is

tudok, ha van kedvem hozzá.

és ez nemcsak pénz kérdése, hanem tudatos előrelátás, hogy,

ha valami történne velünk, akár egy hétig is kibírnánk bolt nélkül.

2011. aug. 25. 12:49
 7/9 anonim ***** válasza:
* egy hónapot akartam írni :))
2011. aug. 25. 12:51
 8/9 doboszoli ***** válasza:
78%
Ha váratlanul bejelentkezne vendégségbe egy 15 fős csapat, nem kellene a boltba rohannom, max kenyérért.
2011. aug. 25. 13:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi is inkább hónap elején bespájzolunk mindenből. Húsok a fagyóba, rizs, liszt, tészta, savanyúság, különböző alapanyagok még főtt kajákhoz. Sőt, mi még a kenyérből is bevásárolunk egyszerre több kilót. Felszeleteljük, és kis adagokban be a fagyóba. Csak annyit veszünk ki, ami kell. Neilonban szépen hagyjuk kiengedni, olyan mintha akkor vettük volna frissen.

Nekünk Azért is jó így vásárolni, mert minél kevesebbszer megyünk boltba, annál kevesebbet költünk. Ha bemegyünk, akkor ugyanis tuti, hogy nem csak azt vesszük meg, amiért indultunk:( Tehát mi legfőképpen spórolási szempontból csináljuk így. Meg persze amit a többiek is írtak, így tudok válogatni, hogy mit akarok főzni, és nem azzal indul a főzés, hogy mit kell hozzá venni.

2011. aug. 26. 23:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!