Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miket raktok el télire?

Miket raktok el télire?

Figyelt kérdés
Lehet az befőtt, lekvár, savanyúság, vagy akár teánakvaló. Kíváncsi vagyok ki mit gyűjtöget be a nyár folyamán. Hátha kapok még ötletet!
2011. aug. 17. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Lekvárok, rengetek lecsó, cserkóbefőtt, zöldbab, tök, cukkini, mentaszörp, citromfűszörp, ezután még savanyúság, cékla, karfiol, vegeta, babos-fűszeres paradicsomszósz. Anyunál még paradicsomlé, bodzaszörp.
2011. aug. 17. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Lekvár(mindenféle),lecsó,marinált paprika,és olajos zöldfűszerek.

Bodzavirág,kakukkfű,csipke,zellerzöld szárítva.

Idén ennyi!:)

2011. aug. 17. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

lecsó üvegbe

baracklekvár, fügelekvár, málnalekvár, szederlekvár

szeder-málna lekvár, eperlekvár, káposztával töltött paprika, uborkasaláta, hagyma+répa+uborka-savanyú szerűség

csalamádé, csemegeuborka, rumos meggy, paradicsomlé, paradicsom-vágott konzervként, káposztasaláta, kisdinnye, zöld paradicsom, fagyasztva-cseresznye, meggy, gyalult tök+kapor, zöldbab, zöldborsó

majd csinálok még mustot, meg szőlőlevet,

2011. aug. 17. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Május végére kiürítem a fagyasztómat, leolvasztom és elkezdek gyüjtögetni:

- júniusban borsó (bezacskózva)

- júliusban zöldbab

- aug. karfiol, tök (leszelve) + kapor

- szept. vége zöldpaprika felkarikázva

- okt. vége-nov.eleje: sárgarépa-gyökér felkarikázva

és a petrezselyem csomókba szedve


Mindebből annyit, hogy a következő évben kb. (minimum) húsvétig kitartson úgy, hogy legalább hétvégén legyen valami zöld az asztalon.

(Persze ezek után már húsféleségnek nem sok hely marad, de azt könnyebben megveszem jan-febr. hónapban is, mint akkor "húsárban" pl. zöldpaprikát)

2011. aug. 18. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
paradicsomlé, szilvabefőtt, sárgabaracklekvár, meggylekvár, vegyes savanyúság, cékla, almapaprika savanyúság, gyöngyhagyma savanyítva, még savanyú uborkát akarok elrakni, meg körte befőttet.
2011. aug. 19. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!