Ha tk. Lisztel sűrítem be a főzeléket, akkor az diétásabb?
NEM diétásabb. Kb. ugyanannyi kalória van benne (egyébként a keményítőben is, ami kb. kukoricaliszt), csak élettanilag minden jobb, mint a fehér liszt. A fehér liszt vércukoringadozást okoz, amitől hamar megéhezel, eszel, ezért hízol.
Keményítővel nekem sem ízlik a főzelék. Nem szeretem az állagát, kocsonyás lesz.
A tk. liszt jó, csak dupla annyi idő alatt fő meg, mint a fehér liszt, tehát tovább kell forralni a cuccot, mikor berántottad. Különben liszt íze lesz.
Viszont: nem csak a liszttel van baj. A rántáshoz használt olaj, a habaráshoz használt tejfölben rengeteg kalória van, nem is gondolná az ember.
Köszönöm a válaszokat!
Keményítővel nem az íze a bajom,hanem az az állag,igen,valóban olyan kocsonyás.Amikor friss,még csak elmegy,de melegítés után,ehetetlen.Azért kellene hogy 'lájtosabb'legyen,mert Én cukorbeteg vagyok,a családnak meg jobb lenne ha ők is egészségesebben ennék,mert pld.a férjem túlsúlyos,de nagyon szereti a főzelékeket,bármilyen főzeléket megeszik,amit elé teszek.
így van nem diétásabb csak egészségesebb
de szerintem nem kell ennyire görcsösen venni azon az 1-2 kanál liszten meg a kis olajon nem múlik, kell a zsiradék is
mindenki ellene van a főzelékeknek, én ezekkel fogyóztam(tök, lecsó, spenót, sósk,a finom, brokkoli, kelkáposzta, lencse, borsó, bab) mert másra nem volt pénzem és lefogtyam szépn
zóval én csak azt tudom mondani hogy nyugodtan csinálj főzeléket normálisan is annak nincs értelmes ha a család rossz ízzel eszi meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!