Mit rontok el? Hízni szeretnék!
Gyógyulófélben lévő anorexiás vagyok, egy éve is elmúlt, hogy az voltam és hízni szeretnék, mégse megy fel rám annyi amennyit szeretnék
A napom kb így néz ki máskor is, de most a mait írom le:
Reggeli: egy nagy sós perec activiával
Tízórai:2 fornettis pogácsa két nápolyi
Ebéd: sárgaborsóleves, sült krumpli és két olyan virsli aminek a közepében sajt van és baconbe van csavarva
Uzsonna: egy mákos muffin, egy mogyorókrémes túró rudi
Vacsora: másfél zsemle, két sonka, két szelet sajt
Most még készülök enni egy fornettis pogácsát egy szelet sütit és inni egy kis kakaót
Ezt csinálom már régóta, mégse hízok.Mit egyek még? Belém fér e még valami?
Amúgy 16 éves 175 centi és 48 kg vagyok :(:(:P
Segítsetek!
Sportolj, különben
1. zsírban jön fel
2. nem fogsz hízni
Amúgy írtam privit.
Hetente fél kilogramm testsúlygyarapodásnál többre nem kell törekedni, mivel nem szabad megterhelni a szervezetet. Növelni kell az étrendben a fehérjék, a zsiradékok és a szénhidrátok mennyiségét, mert ez adja a többletenergiát. Ha napi 500 kcal-val fogyasztunk többet, mint amennyit a szervezetünk felhasznál, akkor elérhetjük a megközelítőleg heti fél kilogrammos súlygyarapodást, de oda kell figyelni a mikrotápanyagok és a napi 1,5-2 liter folyadék felvételére is, amelyeknek kiemelkedő szerepük van az energiát adó tápanyagok hasznosulásában.
Fontos a rendszeres, naponta többször, ötször vagy hatszor történő étkezés, de nem szabad túlterhelni az emésztőrendszert. A tízórai és az uzsonna lehet például gyümölcs vagy gyümölcsturmixok, illetve olajos magvak kis mennyiségben. Az étrend tartalmazzon utóvacsorát is, ami lefekvés előtt fél órával kis mennyiségű étel fogyasztását jelenti (például egy doboz kefir, két darab keksz, egy darab zsírszegény kockasajt, egy lágy tojás, stb). A tányérra mindig kis adagokat kell tenni, mert a nagyobb adag étel látványa elveheti étvágyunkat. Ne édesítsük túl az ételeket, és erős, csípős fűszereket sem ajánlatos használni, de a többi, főleg zöld fűszer használata előnyös, mivel javítják az étvágyat, az ízetlen étel pedig rontja az evés élvezetét.
Ess teherbe,a hízás garantált.
(persze ez csak vicc.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!