Sztetek melyik a legjobb KÁVÉ? (a Szerbiában kaphatóak közül)
Figyelt kérdés
Melyik márka vált be leginkább? ( Hagyományos módos főzéshez)2011. júl. 29. 00:12
12/20 anonim válasza:
Nem tudom, ott kapható-e, de én az Omniát szeretem, meg ha van rá keret, akkor a Lavazzából bármelyik :) Sajnos általában nincs...
13/20 A kérdező kommentje:
Jah a dzsezva az egy ilyen nyeles kávéfőzőedény, linkelni most már nem fogok, mert már megelőzött vki :D
Tehát ilyenben szoktuk főzni.
Ahogy írtam, én olyan 3 evőkanállal szoktam beletenni, abból akkor kijön olyan 5-6 csésze kávé, tehát ilyen rendes kávéscsészére gondolok, nem teásra.
2011. júl. 29. 01:08
14/20 anonim válasza:
Köszi :) Hű ilyet még nem is láttam...nagyon modern gyerek vok ezek szerint, a nagymamámnak is csak kotyogós volt :)
15/20 anonim válasza:
02:11
Ez nem a modernséged bizonyítja, hanem azt, hogy ahol te élsz, ott a kávéfőzésnek más a tradíciója. :)
16/20 anonim válasza:
Karaván a nyerő . Amúgy ebben hogy főztök kávét? Nálunk ez a kiöntő a kotyogósból ebbe öntik illetve ebben melegítik.
18/20 anonim válasza:
Úgy, hogy beletesszük a kávét meg a vizet, szép lassan felforraljuk, aztán kicsit levesszük a hőfokot, majd megint felfuttatjuk a kávét (olyan habja lesz, mint a tejnek, csak értelemszerűen barnában) a dzsezva pereméig. Ezt 1x-2x el kell játszani, és már lehet is a csészékbe önteni a kávét.És igen, a zacc is megy a csészébe, úgy kell leinni róla a kávét. :)Bár a fenti linken látható dzsezvák jó része már "modern", az igazi, az a rézből készült. A Balkánon az igazi kávét így szolgálják fel a kávézókban: [link]
19/20 Salx Narval válasza:
Hú, ezzel a módszerrel nagyon durva kávét lehet főzni.Egyszer ittam hasonlóan készített török kávét, hát valami szörnyű volt számomra, de ők így szeretik.Sajnos segíteni nem tudok, egész más így a kávé íze.Ide speciális pörkölésű,finomra őrölt kávé kell és lehetőleg nagyon lágy víz, mivel nincs nagynyomású gőz, ami kioldaná az aromát adó olajakat.
20/20 anonim válasza:
Ja és a "forralás" az nálam a habképződést jelenti, nem a 100 fokra melegítést :)
Az néhánnyal előttem belinkelt "recept" korrekt, annyit tennék hozzá, hogy pl. kardamom a balkáni és török elkészítési módban véletlenül sincs, az arabok azok, akik gyömbérrel vagy kardamommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!