Városban élő madarak közül melyik ehető?
Galambot szoktak enni.Ismerek egy családot akik csak azért tartanak galambokat,hogy megegyék.....
Azt mondja az illetö anyuka "csak kitekerem a nyakát megpuclni és megsütik.Mindenkinek 1-1"
Öszinte legyek nem tudnám bántani ,de ha ráhozná a sors.....
Szerintem a rigó veréb túl pici ahoz,hogy megpucolva fogyasztható legyen.Kivéve a macskát.. :)
Ennek is két oldala van.
Nem ritkán kapnak el csempészt, aki döglött énekesmadarakat vinne át a határon, pl. francia éttermeknek, ott ínyencfalatnak számít.
Elsősorban a pacsirta.
A galamb is ehető, de városi tavaknál nem ritka a vadkacsa sem.
A másik oldala, hogy ezeknek az állatoknak, főleg a nagyszámú kolóniákban élő galamboknak ezer betegsége van, a leprától a bélférgességig, de szinte mind tetves, ami megint csak terjeszti egyik madárról a másikra a szupernél szuperebb nyavalyákat.
Tehát én megenném a galambot is, a vadkacsát is, ha tudom, hogy tenyésztett. De a városban szabadon rohangáló állatok közül nem ennék meg egyet sem.
Még egy vadonélőt csak-csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!