Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kinek melyik a kedvenc teája?

Kinek melyik a kedvenc teája?

Figyelt kérdés
Kinek melyik a kedvenc teája,és hogyan készíti el?Esetleg egy rosszabb minőségű teából is lehet finomat csinálni?Annyit tudok,hogy a citromlé sokat számít...
2011. júl. 23. 11:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Most épp a mangós Pickwick. :) De szeretem a Lipton Earl Grey teáját is, az kicsit erősebb, a gyümölcsteát nem ízesítem, az Earl Greyt cukorral/mézzel és citromlével iszom.

Néha szeretek elmenni teázókba és különlegesebb, tradicionális ízeket kipróbálni. :) De azok, bár finomak, nem tudnám őket napi szinten inni.

2011. júl. 23. 11:05
 2/12 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ez :)

Sokat számít a citromlé, és úgy lesz finom, ha nem citromlevet használsz, hanem te magad facsarod ki a citromot. És nem szabad azt sem túlzásba vinni.

2011. júl. 23. 11:31
 3/12 anonim ***** válasza:
Én Beszedát iszom.
2011. júl. 23. 11:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Gyomorbeteg vagyok, így ritkán és csak Rooibos teát iszom. Azt is sok cukorral.
2011. júl. 23. 11:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Csipkebogyó:)
 6/12 anonim ***** válasza:

A citromlé csak akkor számít sokat, ha citromos teát készítesz. :P

Az én kedvencem a vaníliás zöld tea. Ittam már leveleset, de mostanában csak filteres iszom. Ebbe nem kell citrom.

A másik kedvencem az indiai chai. Ez fekete tea fűszerekkel. Pontosan bors, gyömbér, vanília, kardramom, fahéj, szegfűszeg, ánizs, édesgyökér és édeskömény. Az édesköményt el szoktam hagyni belőle, mert az nincs otthon. Magam keverem. Forrón iszom, néha tejet vagy vajat (nem margarint, vajat) is teszek bele. Citrom ebbe se passzol.

A harmadik kedvencem szintén zöld tea, amiben pirított rizs és pattogatott kukorica van. Ezt nem is kell ízesíteni, nagyon finom.

Cukrot egyikbe sem teszek.

Amit még nagyon szeretek, azt hiszem, Lipton, az az almás-fahéjas tea. Ebben nincs teafű, csak alma, almahéj meg fahéj. Magában vagy mézzel is isteni.

7/12 anonim ***** válasza:
Zöldtea
2011. júl. 23. 11:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Teaházakban a gyömbéres teákat szeretem, filteresben a banános Pickwicket, bár már 3 éve nem sikerült vennem.
2011. júl. 23. 12:16
 9/12 anonim ***** válasza:

Teaházban 1x voltam jó rég nm tom mit ittunk már, de naon fini volt! Naon jók azok a puffok..

Pickwick Variációk eper, erdeigyümölcs, megy, trópusigyümölcsizű

Gyerekkoromban jó pár hónapot voltam kórházban (nm tudták mi a bajom), ottani tea ízlett aztán, jóval később tudtam meg mi volt az; garzon, Sir Morton Earl Grey

2011. júl. 23. 12:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Narancsos zöldtea, Earl Grey és Lady Grey :)
2011. júl. 23. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!