Az árpát hogyan kell enni?
Anya vett fél kiló árpát, de én még sosem ettem, nem tudom, hogy kell elkészíteni.
Ugyanúgy mint a rizst? Ki kell főzni?
Lehet köretnek, mint a riszt, vagy töltelékbe, rakott ételbe. Tovább kell főzni, mint a rizst, és jól meg kell zsírozni.
Árpagyöngye?
"Tezsu szerint...
Tapasztalatom szerint az árpagyöngy kiválóan illik a savanyú káposztához (pl.levesbe, rakott káposztába). Ha magában főzömk, zellerlevéllel szoktam fúszerezni, és ha van, néhány szelet szárított gombával.Aki szerencsés, valahol be tud szerezni durvára darált árpát - árpadarát - is. Ez nagyon finom pl. gombalevesbe. Sem berántani nem kell, sem más levesbetétre nincs szükség, ha belefőzzük.
"
Tezsu szerint...
Tapasztalatom szerint az árpagyöngy kiválóan illik a savanyú káposztához (pl.levesbe, rakott káposztába). Ha magában főzömk, zellerlevéllel szoktam fúszerezni, és ha van, néhány szelet szárított gombával.Aki szerencsés, valahol be tud szerezni durvára darált árpát - árpadarát - is. Ez nagyon finom pl. gombalevesbe. Sem berántani nem kell, sem más levesbetétre nincs szükség, ha belefőzzük.
be kell áztatni egy éjszakára.
Mi a rizst is be szoktuk.
Köszönöm!
Nem árpagyöngy, hanem sima hántolt árpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!