A tartós tejben (UHT, novemberig jó) attól h nincs ráírva tartalmaz tartósítót?
Határozottan nem.
A hőkezelés és a vákuum miatt áll el sokáig. Magas hőmérsékleten kinyírják a baktériumokat, így nincs mitől megromoljon a tej. A vákuumcsomagolás pedig egy második védelmi vonal a mikroorganizmusokkal szemben.
Nem, azt ultrapasztőrözéssel tartósítják, vagyis eljárással, nem adalékanyaggal.
"A 140-150 Celsius fokon, nyomás alatt, 2-8 másodpercig végzett ultrapasztőrözéssel a tej valamennyi mikroorganizmusa elpusztul. Amennyiben az így kezelt steril tejet aszeptikus (csírátlanított) csomagolásba töltik, tartós tejet, ha nem aszeptikus csomagolásba, akkor féltartós tejet kapunk."
biztosíthatlak, hogy sem a friss tejekben sem a ESL 21 napos tejben és sem az UHT tejben nincs semmiféle adalékanyag, sem tartósítószer sem tejpor.
a kölönböző hőkezelesi eljárások biztosítják a tartósságot, minden csalafintaság nélkül.lehet, hogy éppen most jött ki kisgyermeken a tej valamelyik természetes összetevőjével szembeni intolerancia.
(laktóz, fehérje, zsír...)
érdemes utánanézni, melyikre érzékeny.
üdv-tejes-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!