Mennyi kávét raktok fél liter vízhez?
Törökös kávét fél liter vízből, kb. 4 teáskanál őrölt kávét raknék bele + a szükséges mennyiségű cukor. (Azt úgy tudod kiszámolni, hogy megnézed, az a mennyiség hány adag kávét ad ki, és annyi szem mokkát számolsz, amennyivel inni szoktad)
Csak emlékeztetőül: amikor a víz felforrt, akkor teszed bele a kávét, (a gázt takarékra veszed) kavargatod, és mielőtt kifutna, leveszed. Hagyod, hogy leálljon a forrás, ismét felteszed a lángra, kevergeted, mielőtt kifutna, ismét leveszed, és még egyszer (összesen 3x) ezt megcsinálod.
Utána teaszűrőn leszűröd, hagyod állni, akkor még a nagyon apró (lisztszerű) kávé ott marad benne, meg kell várni, míg az is leülepszik, és csak utána szabad áttölteni a csészébe, amiből inni akarod.
Ha te nem így szoktad főzni, légyszi ideírni, talán jobb lesz, mint az én variációm.
köszönöm
ez határozottan jobb, mint az én verzióm :) nekem csak annyi erőm van reggel, hogy benyomjam a kávéfőzőt :s
Nehogy azt hidd!
Ha van kávéfőződ, azzal sokkal egyszerűbb lefőzni, mint ott ácsorogni a gáz mellett és főzögetni.
De a kávéfőzőnél amekkora a szűrő, azt ragd tele kávéval, a közepébe csinálj egy pici lyukat a kanállal, és addig nyugodtan ébredezhetsz, míg lefő.
A törökös kávét akárhányszor szűröd is át, mindig marad az alján valamennyi kávészemcse, ami nemigazán jó érzés, amikor felhajtod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!