Miért nem fut fel az élesztő?
Egy kiskanál cukor is kell bele. Ha túl melegbe rakod, vagy ha csak egy picike só jut bele, akár az izzadt kézről, akkor már nem fut fel, vagy nem teljesen.
Legjobb, ha langyos vízbe teszel egy kiskanál cukrot, egy kanál lisztet, és villával beletöröd az élesztőt. Meg fog kelni. Sok sikert.
Igen, egyetértek az első válaszolóval, ha túl meleg a folyadék, akkor "szinte leforrázod" az élesztő gombákat, így az nem tud felfutni (éppen hogy csak langyos legyen a víz, vagy tej).
Az is elő szokott fordulni, hogy nem friss az élesztő, akkor sem mindig fut fel.
A száraz élesztőt én nem szoktam futtatni, de az is ugyanolyan jó, mindig van itthon (kisebb az esélye, hogy nem friss).
10-15 perc alatt a friss élesztőnél látni kell az eredményt, ha van még élesztőd próbáld ki másik adaggal (cukorral, az gyorsítja az erjedési folyamatot).
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!