Hogy lehet megakadályozni hogy a sajt hamar megpenészedjen?
először is jó sajtot kell venni.
Ezek az éretlen, nyers sajtok azok amik nagyon könnyen penészednek.
Különben tárold szellőző tasakban. ne nejlonzacskóban
olyan amiben nem pálik be.
lehet ez egy nagyobb doboz is, ha időnként kinyitod és legalább kétszer akkora a mint a sajt.
az igazi jó sajtokat teljesen szabadon kell tárolni. De erre nagyon ritkán van lehetőség egy hűtőszekrényben
egy hét alatt a folpackban sincs semmi baja, addig el is fogy és frisset veszek.
esetleg a sütőpapír jutott esszembe, abba lazán becsomagolva, lehet, hogy kipróbálom én is:))
kolis vagyok, a hűtő fele akkora, mint amiben el lehet férni xd
most ugye folpackban van, de nem tudom előre kiszámolni h mikor mennyi fogy, így többször van az, h meg kell pucolnom az egész sajtot, mert bezöldül :(
lehet h majd beszerzek neki egy dobozt, hátha még elfér...
mindkettőt kipróbálom, és megfigyelem, h melyik meddig bírja. :)
köszönom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!