Temetőben termett cseresznye ehető?
A falunk temetőjében észrevettem a kerítés mellett egy nagy cseresznyefát, lehet megy, hirtelen nem figyeltem meg.
Nagyon sok termés van rajta.
Viszont közvetlen alatta új sírok, kb olyan 2006-2007-es temetés, mellette pedig régebbi sírok.
Kérdésem, ha leszedem és megeszem lehet tőle valami bajom, betegségem?
Mégiscsak a gyökere elér a pár éve eltemetett halottakhoz, akik ki tudja milyen betegségben haltak meg.
Pedig nagyon szeretem a gyümölcsöt. Csak félek.
Tudományos oldalról megközelítve a dolgot, valószínűleg semmi bajod sem lenne.
Másik dolog, hogy lemegy-e a torkodon?
Ha a fa olyan szépen kifejlődött sdztem sok baja nem lehet...
de most nem azért...mennyivel szivesebben eszed meg az olyan földben termett sárgaépát, ami meg van trágázyva és magába szivta az állatok ürülékét ?
Ezek szerint azt mondjátok, hogy bajom nem lesz tőle, ha megeszem, de nem tanácsoljátok?
Igazából a tudat nem zavarna, hogy honnan van, ha nem kapok tőle semmi betegséget.
Hiszen az élelmiszereink jó része amit veszünk a boltba sokkal károsabb anyagokkal érintkezett, ez pedig bió.
Én temetőben szoktam faepret és almát szedni, sőt kukoricatábla is van a temetőm belül.
Még sosem jutott eszembe, hogy bármit okozna. Miért? Azt se tudhatod biztosan, hogy a termelőnél mit ásnak a földbe, nem?
Ezek a fák legalább természetes úton vannak trágyázva a temetőben. :)
Amúgy meg a fa felhasználja a tápanyagokat amire szüksége van, egyre megy, hogy tehénlepény, disznószar, döglött macska, vagy emberi tetem az, amiből ezek a szerves anyagok kioldódtak.
És még egy előny: a sok buta babonás ember nem szedi le, ezért bátran lefoszthatod a fát. :D
Ez a hét kérdése! :D (Most nevetek a kérdésen)
Szerinted? Gondolod, hogy hullavitamin van benne?
"És még egy előny: a sok buta babonás ember nem szedi le, ezért bátran lefoszthatod a fát."
Ez elég bunkó dolog lenne, temetőből nem illik lopni SEMMIT.
Inkább rohadjon meg a fán, vagy a földön?
Nem hinném, hogy lopás lenne elvinni a gyümölcsöt.
Végülis úgymond köztulajdont képez.
Igen is fontos volt feltennem a kérdést, mert meg akartam bizonyosodni róla, hogy nincs egészségügyi kockázata az ott termett gyümölcs megevésének.
Igen, a kérdés az egészségügyi kockázatról szól. Az hogy illik vagy nem illik, az más kérdés.
De tényleg: mivel jobb, ha az értékes gyümölcs ott rohad meg? (sokan meg nem is tehetik meg hogy vegyenek)
Szerintem senkit sem bántok azzal, ha eszek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!