Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hol kérhetek vízkivizsgálást?

Hol kérhetek vízkivizsgálást?

Figyelt kérdés

Már régebb óta fogyasztok naponta kb. 2,5-3l csapvizet nem vettem észre hogy akármilyen bajom lenne tőle. Tegnap találtam olyan kérdéseket ami a csapvíz kontra ásványvízről szólnak és sokan azt írták hogy a csapvíz nem jó. Utána néztem és találtam egy felmérést miszerint a csapvíz néhol még az ásványvíznél is jobb minőségű úgy hogy megnyugodtam.

De hogy pontot tegyek az ügy végére, szeretném kivizsgáltatni azt a vizet ami a csapomon folyik, ezt mint átlagember hol tudom elvégeztetni?

2011. jún. 5. 08:31
 1/3 anonim ***** válasza:
A legegyszerübb, ha a helyi vizmünél megkéred a ottani csapviz összetételét - ugyanis ott meg kell lennie az aktuális vizsgálati eredményeknek. (Ezt idönként meg kell nekik ismételtetni)
2011. jún. 5. 08:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Két helyen tudod megnézetni:

- pontosan annál a szolgáltatónál vannak ehhez szükséges laborfelszerelések, akik a feladatuk is egyébként, hogy időnként vizsgálják be azt a vizet, ami a te csapodból folyik. Tehát ha náluk rendeled a bevizsgálást, megsértődnek. Megcsinálják ugyan, de vszínü, nem ingyen.

- ÁNTSZ: ugrani fog, mint a gumilabda, és megcsinálják a bevizsgálást örömmel, mert: arra gondolnak, hogy a vízműveket most megbüntethetik. Ha viszont mindent rendben találnak, a bevizsgálási költségeket megfizettetik veled.

Dönts saját belátásod szerint.

2011. jún. 5. 14:38
 3/3 anonim ***** válasza:

A helyi vízműnél vagy az ÁNTSZ-nél lehet, igaz nem olcsó dolog. Hozott vízmintát, pl fúrt kútból innen onnan a legfontosabb komponensekre kb 20 ezerért nézik, ha teljes vizsgálatot kérsz az jóval drágább akár 100 ezret is elkérhetnek érte.

A magyar csapvizek jó minőségűek, a klór ami bennük van a bakteriális fertőzések ellen van, kitöltve kb 2 percen belül el illannak a vízből, és persze egyáltalán nem ártalmas az egészségre. Egyedül az Alföld egyes részein okoz problémát a magas arzén tartalom, de az sem vészes, mivel földtani eredetű. Szeged környéki csapvizet én pl vas ízűnek találtam, ami magas vastartalomra utal, de az sem veszélyes, sőt kell is egy kicsi a szervezetnek.

2011. jún. 5. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!