Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell csinalni a pacalpork...

Hogy kell csinalni a pacalporkoltet?

Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 11:38
 1/4 doboszoli ***** válasza:

Elballagsz az alkoholtól véreres szemű sarki henteshez, és némi nedűvel ösztönzöd, hogy friss anyagot, és bendő részt adjon.(a recés, és a százrétű is ehető, de a recék között megbújhat ez-az...)

Azt írom le, ahogy én készítem, ez 2és fél óra alatt elkészül, nem kell 5-6 órán át kevergetni, őrizni.

Na szóval.

A megmosott, lefaggyúzott pacalt tenyérnyi darabokra vágva

nagyobb edényben pár percig forralom, majd felcsíkozom. Ez a főzőlé kidobós.

A csíkozott pacalt kuktába rakom, és enyhén sós vízben 35-40 percig főzöm. Kukta hiányában ez két-három óra.

Közben alapot készítek, zsíron sült hagymából, zöldpaprikából, kevés fokhagymából, őrölt paprikából.

Az előfőzött pacalt forrón erre dobom, fűszerezem még borssal, köménnyel, belsőség lévén gazdagon majoránnával.

Főzés közben mindig a főzőlével öntögetem fel, így nincs ízveszteség. Tűzről levétel előtt tíz perccel paradicsomot adok hozzá,(módjával), esetleg még fűszert, ha igényli. Bort nem szoktam bele önteni.

Idénysalátával, savanyúval, csípős opcióval, friss kenyérrel adom a nép elé.

Csapdák:

Néha túl hypózzák tisztításkor, ergo:megszagolni. Azt fogja mondani a részeges hentes, hogy főzéskor elmegy a szaga. Ne higgy neki.

Az előfőzött, "konyhakész" pacal a gasztronómia egyik legnagyobb szemfényvesztése. Egyetlen perccel nem fő hamarabb, viszont az egy kiló kiolvasztva,(víz nélkül) olyan 65 deka lesz. Kerülendő.

Előre csíkozd fel, hogy forrón mehessen a zsírra. Ha kihűtöd fövés után, megedződik úgy, mint a biciklibelső.

Mostanában a pacalba belekevernek mindenfélét. Csülköt, körmöt, velőt, miegyebet. Én nem tenném. Ez mind, mind egy külön történet, más fűszerezéssel.

Hát csak szilajon!

2011. máj. 31. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen,nagyon kedves vagy!
2011. máj. 31. 13:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólóval. Anyuék is pont így főzik.

Ha abálod, akkor szellőztess, mert van egy jellegzetes szaga.


Üdv!

2011. máj. 31. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

:D

A hentes nálunk is sarkon van, de ha nem véres a szeme az alkoholtól, akkor ne vegyek tőle pacalt? :))))

2011. máj. 31. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!