Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Koromporkolt recept?

Koromporkolt recept?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 08:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Sok fokhagyma a titok.

Vegeta, pirosarany,őrölt pirospaprika, sűrített paradicsom, só, bors, igazi pari és paprika 1-1 db.

2011. máj. 26. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
81%

Nem kell bele sem fokhagyma,vegeta pedig semmiképpen.

Zsírban ( nem olajban) hagymát dinsztelsz,rá pirospaprika,majd a húst jól átforgatod rajta. Utána annyi vízzel ömtöd fel,amennyi ellepi. Sót,borsot teszel bele,ha van zöldpaprikát és paradicsomot. Lassan főzöd,amíg megpuhul. Ha elfövi a levét,kevés meleg vízzel pótolod.

2011. máj. 26. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a fokhagyma nem rontja el, de hát, ahány ház, annyi szokás...
2011. máj. 26. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne bele fokhagymát és vegetát tenni? Ahány ház, annyi szokás, és az egyik nem feltétlenül rosszabb a másiknál, csak azért, mert máshogy készül. Alap a sok vöröshagyma, és én pirospaprikával, sóval, borssal, vegetával, fokhagymával és majorannával fűszerezem. Én is teszek bele 1-1 paprikát és paradicsomot. Anyukám nem majorannát, hanem kevés őrölt köményt ad hozzá, úgy is nagyon finom. Úgyhogy nyugodtan lehet kísérletezni a fűszerezéssel.
2011. máj. 26. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

ahogy, az előttem "szólók". az alap egy jó hagymás pörköltszaft.én egy kis őrölt köményt kis erőspaprikát,

fűszerparikát, paradicsomot is teszek bel. egy -két gerezd fokhagymától még ízletesebb. ha a szaft kész a hósdarabokat alaposan megforgatom benne, és annyi víz, hogy épp ellepje.

legalább 3 órát kell főnie, hogy lejöjjön a csontról, de azért még felismerhető legyen:)

gyakran kell kevergetni, mert könnyen leragad.legjobb vastagtalpú nagy lábasban főzni, időnként rázogatni.

főtt krumplival, friss kenyérrel és valami ecetes savanyúsággal mennyei étel.

2011. máj. 26. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
ja, és természetes zsíron!
2011. máj. 26. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Lábast fehér zsírral kikenem, nemcsak az alját, de az oldalát is. Belerakom a köröm egyik felét és sózom, rá az összekevert vöröshagyma + zöldpaprika, csípős hegyespaprika + köménymag + szemes bors, majd beborítom a köröm másik felével, azt is sózom. Öntök rá annyi vizet, hogy kb. a hús feléig érjen, beborítom és megvárom míg felforr. Addigra enged ki magából vizet, ha azzal együtt nem borítja be a húst teljesen, akkor öntök még rá. Takarékra veszem, és nem fakanállal forgatom, csak a lábast úgy, mint a bográcsot szokták. Ha kell még közben rásózok, ill. adok neki vizet. Ha teflonba teszed, nem ragad le!

Amikor már majdnem teljesen megfőtt, akkor teszem rá a törtpaprikát, és azzal még kb. 15-20 percig főzöm.

2011. máj. 26. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 doboszoli ***** válasza:

A "lényeg" szerintem, hogy a körmöket feketére kell pörzsölni, majd fehérre sikálni. Ez ad neki egy utánozhatatlan pörzs ízt, amit a fehér, forrázott nem produkál. Egyszer hosszában, egyszer keresztben elhasítom, fűrésszel, másként olyan, mintha nyomorult coca aknamezőre tévedt volna.

Innentől a klasszikus pörkölt főzés következik, egy picivel gazdagabb majoránnával.(só, bors,kömény, fokhagyma, zöldek).

Mostanában szoktam trükközni, megosztom veletek.

Miután a főzés 4-5 óráig is eltarthat a jószág évjáratától függően, és ezalatt igen szorgalmasan kell kevergetni, hogy a sűrű szaft(mert ugye ebben főzzük, nem vízben) ne kapjon oda, segítségül hívom a kuktafazekat.

Sós vízben 20-25 percig előfőzöm az előkészített körmöket(nem tovább!), addig az alap elkészül, forrón rádobom, és a levét a főzővízzel pótolgatom. Egy jó óra, másfél alatt készre főzöm, nincs ízveszteség, és a világon senki nem tudja megkülönböztetni a keservesen öt órán át kutyult pörkölttől.

Tessék kipróbálni.

2011. máj. 26. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Mi nem vágunk cocit, de a férjem is egész lábakat vesz meg és saját maga epillálja a gáz lángján:),sikálja,utána Ő is hosszában és keresztben különféle szerszámokkal szétszedi.

Egyszer vettünk darabolt "konyhakész " körmöt,soha többet. a szaft tele volt repeszdarabokkal:)

2011. máj. 26. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 doboszoli ***** válasza:

Amúgy a kuktás módszer a pacalnál is működik, de előre fel kell csíkozni, hogy forrón mehessen a hagymára, másképp megedződik, meg nem akar főni. Tapasztalatom szerint itt 40 perc az ideális főzési idő.

A "konyhakész" pacalt felejtsétek el. Át..szás.

2011. máj. 26. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!